Prva žrtva koronavirusa u Sloveniji, preminuo je stariji muškarac iz Metlike

Prva žrtva koronavirusa u Sloveniji, preminuo je stariji muškarac iz Metlike

U Sloveniji je epidemija koronavirusa odnijela prvu žrtvu. Kako javlja Slovenska televizija, u ljubljanskom Kliničkom centru umro je stariji muškarac iz Metlike, kronični bolesnik, koji je bio zaražen koronavirusom.Virus je u Metliku u veljači donio jedan zaraženi liječnik koji radi u tamošnjem domu zdravlja i domu za starije osobe. Preminuli je bio štićenik doma za starije osobe u Metliki.

Broj zaraženih novim koronavirusom u Sloveniji i dalje nezaustavljivo raste, pa je tako do 14 sati potvrđen 181 slučaj zaraze, što je 40 više u odnosu na broj zaraženih dan ranije, a dosad je u Sloveniji obavljeno 5369 testiranja. Najviše je zaraženih u ljubljanskoj regiji, čak 75, 10 više nego dan ranije, piše Večernji.hr. 

Novo žarište zaraze je u mjestu Šmarje pri Jelšah na istoku Slovenije, neposredno uz granicu s Hrvatskom. Prema zasad neslužbenim informacijama, tamo je zaraženo više od 50 osoba. Većina zaraženih je dobro i ima samo blage simptome bolesti, dok je troje zaraženih smješteno na intenzivnu skrb u bolnici u Ljubljani.

Borba protiv širenja koronavirusa glavna je zadaća nove slovenske vlade predvođene Janezom Janšom, koja je odmah nakon potvrđivanja u petak uvečer održala četverosatnu inauguracijsku sjednicu, koja je skoro u cijelosti bila posvećena koronavirusu.

Svi članovi vlade na sjednici su imali zaštitne maske na licu. Nova je vlada zbog koronavirusa na prvoj sjednici osnovala vladin Krizni stožer, koji je odmah počeo djelovati. Novi premijer Janša je na čelu Kriznog stožera, a na konferenciji za novinare poručio je kako je glavna mjera u borbi protiv koronavirusa - samoizolacija.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka