Logo
Ispiši ovu stranicu

Tolušić: Svi ribari su pod zaštitom hrvatske države - video

Tolušić: Svi ribari su pod zaštitom hrvatske države - video

Istarski ribari na današnjem sastanku u ministarstvu poljoprivrede dobili su jamstva države da će ih štititi te da će i dalje moći ribariti ondje gdje su to radili do sada. Nakon sastanka ribari su se zadovoljni vratili kući i za sutra najavili - nova isplovljavanja. Gost središnjeg dnevnika bio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.Rekao je kako ova arbitraža nije mjerodavna za Hrvatsku, jer je kompromitirana. Hrvatska ju ne priznaje, ali ne možemo dozvoliti da bilo koji od naših ribara zbog te arbitraže ima bilo kakve posljedice. Svi ribari u Savudrijskoj vali su pod zaštitom hrvatske države i hrvatske vlade i ni na koji način neće biti oštećeni jednostranim postupcima slovenske strane.
Istaknuo je i da ako hipotetski dođe do takvih situacija, hrvatska država će se pobrinuti za hrvatske ribare da nemaju nikakve štete. Mi smatramo da se svi eventualni sporovi mogu se riješiti razgovorom i dogovorom. I tome hrvatska strana stremi cijelo vrijemedodao je.

Ministar se osvrnuo i na konačan prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je Vlada danas poslala u Sabor.

Više od 20-ak godina, iako smo imali puno izmjena zakona o poljoprivrednom zemljištu niti jedan nije na pravi način riješio problem našeg najboljeg i najvećeg resursa, a to je uz naše more, poljoprivredno zemljište. Ovo je prvi zakon u povijest hrvatske države koji isključivu prednost daje obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također, dajemo prioritet našim stočarima kojima nedostaje zemlje i po prvim visoko na ljestvici prioriteta su naši mladi poljoprivrednici. Ako želimo da mladi ostanu u Slavoniji, Dalmaciji, Lici... moramo im dati resurse, dajemo im nove iz program ruralnog razvoja, ali moramo im dati i osnovni alat, a to je zemlja, zaključio je ministar Tolušić.

Hrt.hr

Video sadržaj

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!