Predsjednica pogodila – slavne žute čizme ‘zenge’ traže se u SAD-u, Kanadi i Australiji!

Predsjednica pogodila – slavne žute čizme ‘zenge’ traže se u SAD-u, Kanadi i Australiji!

Poslije prošlogodišnje Kolone sjećanja u Vukovaru, tvrtka Borovo odlučila je iskoristiti interes kupaca te napraviti još jednu seriju popularnih žutih čizama. Podsjećamo, tada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Koloni sjećanja hodala upravo u tim žutim čizmama kakve su u vrijeme agresije na Vukovar nosili vukovarski branitelji, zbog čega su i postale poznate kao “zenge”.

‘Poslije toga, kao i medijskih napisa koji su uslijedili, došlo je do velikog interesa kupaca iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore, koji su se interesirali za te čizme. Imali smo i upite iz Njemačke, Australije, Kanade, SAD-a… Zbog toga odlučili smo napraviti prostora u proizvodnji i napraviti još jednu limitiranu seriju. Ovaj put, uz muške brojeve, izradili smo i nešto ženskih brojeva, što je naišlo na odličan prijam kod kupaca’, rekla je Marija Rušnov, stručna suradnica u marketingu Borova za Večernji list, piše N1.

Žute su boje i izrađene su ručno od hidrofobirane kože te su vodonepropusne. Tijekom izrade svaka od tih čizama prođe kroz ruke 60-ak radnika Borova pa su i po tome posebne. Jedino po čemu se nova serija razlikuje od nekadašnjih žutih čizama jest jače otisnut žig vukovarskog vodotornja. Po riječima Rušnov, i to je napravljeno na zahtjev kupaca koji su tražili da žig bude jače otisnut i samim tim vidljiviji.

‘Planiramo svakako i u budućnosti nastaviti s proizvodnjom žutih čizama. U stalnom smo kontaktu s kupcima pa ćemo raditi i na njihovom dodatnom poboljšavanju i da budu što udobnije i kvalitetnije’, najavila je Rušnov.

Izvor: narod.hr/N1

na vrh članka