Klevete i laži u knjizi Michaela Wolffa – predsjednik SAD-a traži oštrije zakone i vraćanje poštenja javne riječi!

Klevete i laži u knjizi Michaela Wolffa – predsjednik SAD-a traži oštrije zakone i vraćanje poštenja javne riječi!

Američki predsjednik Donald Trump najavio je u srijedu da će razmotriti donošenje strožeg zakona o kleveti nakon što je objavljena knjiga u kojoj se se predsjednika kleveće i dovodi se u pitanje njegova mentalna sposobnost za obavljanje dužnosti prvog čovjeka SAD-a, piše N1

“Naši trenutni zakoni o kleveti su loši i sramotni i ne odražavaju američku vrijednost poštenja, pa ćemo ih temeljito razmotriti”, rekao je Trump novinarima nakon susreta s kabinetom.

U knjizi “Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće” autor Michael Wolff propitkuje Trumpovu mentalnu spremnost, prikazujući ga kao djetinjastu osobu slabe koncentracije. Trump se i prije žalio na zakone o kleveti, tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine.

“Dobro ćemo proučiti zakone o kleveti naše države, pa kad netko kaže nešto što je netočno i klevetnički prema nekome, ta će osoba morati odgovarati pred sudovima”, istaknuo je američki predsjednik.

Knjiga koja je trebala dobro uzdrmati ili čak srušiti predsjednika SAD-a Donalda Trumpa je puna laži i kleveta. Knjigu je odbacio sam Steve Bannon, čije su riječi citirane u knjizi bile glavni argument za medijsku harangu protiv Trumpa i njegove obitelji, dajući službenu izjavu koju je prenio CNN i sve vodeće medijske kuće SAD-a.

Službena izjava Stevea Bannona izazvala je šok kada su Amerikanci shvatili da je medijski “gurana” knjiga puna kleveta i laži. Naime, Bannonove navodne optužbe na račun Donalda Trumpa jr., sina predsjednika SAD – koji se svojedobno sastao sa stanovitom ruskom odvjetnicom koja je navodno ponudila kompromitirajuće informacije o Hillary Clinton – je odbacio sam Bannon!

U knjizi je Steve Bannon, bivši glavni strateg i savjetnik Donalda Trumpa, opisao sastanak u Trump Toweru između stanovite grupe ruskih građana i predsjednikova sina Donalda Jr. i zeta Jareda Kushnera kao “izdajnički i nepatriotski čin”.

Iako od svega nije bilo ništa, stvar je preko laži iznesenih u knjizi dignuta na razinu “veleizdaje” – premda, da je to učinila Hillary, stvar ne bi bila vrijedna spomena.

Izjavu Stevea Bannona, koja je šokirala medij prenosimo sa CNN-a:

Donald Trump, Jr. je domoljub i dobar čovjek. On je bio predan obrani svog oca i ostvarenju agende koja bi pomogla da preokrenemo stvari u našoj zemlji. Moja podrška predsjedniku i njegovim namjerama je neupitna – kako sam svakodnevno i govorio na nacionalnom radiju i stranicama Breitbarta, te govorima od Tokija i Hong Konga do Arizone i Alabame. Predsjednik Trump je jedina osoba i kandidat koja je mogla pobijediti Clintonov stroj..

Moji komentari o sastanku Trumpa Jr. s građanima Rusije su proizašli iz mog iskustva kao mornaričkog časnika stacioniranog u inozemstvu, na razaraču kojem je misija bila hvatati i uništiti sovjetske podmornice tijekom Reaganove vladavine kada je naš fokus bio “uništiti carstvo zla”, SSSR, i snimiti film o Reaganovom ratu protiv Sovjeta, te o umiješanosti Hillary Clinton u prodaju urana Rusima.

Moji komentari su bili ciljani na Paula Manaforta, iskusnog profesionalca koji zna kako Rusi operiraju. On je trebao znati da su lukavi, prijetvorni, i da nam nisu prijatelji. Ti komentari nisu bili usmjereni na Donald Jr.

Sve što sam trebao reći o smiješnoj prirodi istrage o ‘dogovoru s Rusima’ sam rekao u svom intervjuu za emisiju ’60 minuta’: nije bilo dogovora i istraga je običan lov na vještice.

Žalim što odgoda moje službene reakcije u svezi netočnog pisanja (u knjizi op.) glede Donalda Jr. je preusmjerila pozornost sa predsjednikovih povijesnih dostignuća u prvoj godini mandata“.

Izvor: narod.hr/N1

na vrh članka