Sedamnaest mrtvih u pucnjavi u srednjoj školi na Floridi - napadač se predao policiji

Sedamnaest mrtvih u pucnjavi u srednjoj školi na Floridi - napadač se predao policiji

Više je osoba smrtno stradalo, a najmanje 20 ljudi je ranjeno kada je naoružani muškarac otvorio vatru u srednjoj školi na Floridi, a desetci policajaca i pripadnika hitnih služba okružili su zgradu dok su učenici bježali.Tu srednju školu pohađa više od tri tisuće učenika pa se strahuje od rasta broja žrtava. Napadač je, nakon masovne potjere, uhićen. Identitet i razlog napada još se utvrđuju.

Srednja škola Marjory Stoneman Douglas u Parklandu, oko 72 km sjeverno od Miamija, zatvorena je, rekla je glasnogovornica ureda šerifa. 

NOVO:

Sedamnaest osoba, djece i odraslih, ubijeno je na Valentinovo u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas u Parklandu, na jugoistoku Floride. Ranjeno je 15 osoba. Devetnaestogodišnji Nikolaus Cruz pucao je iz poluautomatske puške sijući paniku među učenicima, nakon čega se predao policiji. Radi se o bivšem učeniku koji je iz škole izbačen iz disciplinskih razloga.

U napadu je koristio poluautomatsku pušku AR-15 koju je lako nabaviti u većem dijelu SAD-a. Rafalna paljba, karakteristična za ovaj tip puške, čula se na amaterskoj videosnimci načinjenoj u jednom razredu, a koju je objavila mreža CBS. Na snimci se vide učenici koji su se sakrili ispod stolova i ispružili na podu dok se izvana čuju krici. Mnogi su se sakrili u ormare kad su začuli pucnjavu. Žrtve su evakuirane helikopterom.

Nikolaus Cruz, rođen u rujnu 1998., objavljivao je na društvenim mrežama "alarmantne" poruke, kazao je šerif okruga Broward Scott Israel. Istaknuo je kako je nužno prijaviti takve objave. Nikolaus Cruz je u školi bio poznat kao problematično dijete, tvrde neki svjedoci, a prenose lokalne mreže. Jedan učenik je izjavio kako je Cruz bio "samotnjak" koji je prije nekoliko mjeseci napustio školu i preselio se na sjever nakon majčine smrti. Navodno je prošao i vojnu obuku, doznaje se od izvora u Pentagonu koji ne navode pojedinosti.

Srednja škola Marjory Stoneman Douglas u Parklandu, oko 72 km sjeverno od Miamija, zatvorena je.

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka