Srijeda, 14 Veljača 2018

Hrvatska gradi čak 40 novih hotela, no problem turizma je manjak radnika

Posljednjih pet godina investicije u naš turizam u prosjeku su rasle 20 posto godišnje. Ove godine gradi se još 40-ak hotela. No poslodavci nemaju odgovor na pitanje hoće li u njima raditi naši radnici ili će se ponovno tražiti veće kvote za zapošljavanje stranaca. O tim se temama, uz ostalo, govorilo na Adria Hotel Forumu u Zagrebu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Ljubavna priča iz Osijeka: kumovi, mladenci i svećenik koji ih je vjenčao – išli u istu školu

“Matej ima 29, a ja 26 godina. Oboje radimo u jednoj IT tvrtki u Osijeku. Upoznali smo se na početku mog prvog razreda, Matej je tada išao u treći. Viđali smo se po školskim hodnicima. Znala sam tko je on i kako se zove, on je znao za mene, ali nismo se “službeno” poznavali. Sjećam se školskog odlaska na Interliber u 11. mjesecu 2006. godine, a onda smo se počeli dopisivati, pa onda prva kava, pa druga i evo nas, nakon više do deset godina veze – sad smo 4 mjeseca u braku”, s osmjehom na licu ispričala nam je Elizabeta.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Hrvatska: ''Samo 55 posto parova vjenča se u crkvi, djece je sve manje...''

Dogodio se kolaps neženjenja i neudavanja, kolaps institucije braka (crkveni obred vjenčanja traži svega 55 posto parova), kolaps je i jer prosječna obitelj ima nešto više od 1,3 djeteta i četvrti kolaps su djeca opterećena razvodom i rastavom, a njih je danas u Hrvatskoj oko 200.000, rečeno je na Tjednu braka u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji o kojemu izvještava Informativna katolička agencija (IKA).

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed