Subota, 17 Veljača 2018

Raskol u SDA i odluka SDP-a presudni za Predsjedništvo

Posljednji u nizu onih koji su najavili da će se kandidirati za člana Predsjedništva BiH je čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik koji je i predsjednik Republike Srpske, što je izazvalo brojna reagiranja, ali i kontroverze s obzirom na to da Dodik stalno negira zajedničke institucije BiH.

Više...

Dodiku na megdan izlazi Šarović, Ivanić čeka kandidata iz SNSD-a

Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a, koji je u petak i službeno potvrdio svoju kandidaturu za srpskog člana Predsjedništva BiH, glavni protukandidat iz oporbe trebao bi biti Mirko Šarović, potpredsjednik SDS-a i aktualni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, što je dugo očekivana vijest, no još ne i službeno potvrđena, pišu Nezavisne novine.

Više...

Imotski pustolov o trenutku koji mu je okrenuo život naglavačke: Ova fotografija može promijeniti svijet, vraćam se po 'kišnog dječaka'!

Fotografa, putopisca, istraživača, avanturista i profesor kineziologije u srednjoj školi u Imotskom Gorana Jovića neprekidno vuče zov divljine, zbog kojeg je i proputovao veliki dio kugle zemaljske sa svojim prijateljem, također fotografom, Vedranom Vidakom. Jović je dobitnik i nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada za fotografiju, a sada se vratio s proputovanja Tanzanijom i Kenijom, gdje je marljivo bilježio običaje u svakodnevnom životu domorodačkih plemena koji su mu neiscrpna inspiriracija i motivacija.

Više...

Biskup Uzinić: Bojimo se trenutaka pustinje i tišine!

1. korizmena nedjelja (B), 2018.


Kao i svake godine liturgija prve korizmene nedjelje nas s Isusom odvodi u pustinju. Ove nas godine na tom putu prati evanđelist Marko koji je u svom opisu veoma sažet, ali i dubok. Kaže nam da je Isus u pustinju otišao nadahnut od Duha. To je isti onaj Duh koji je kod krštenja na Jordanu sišao na Isusa u liku goluba, dok se čuo Očev glas s neba: „Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!“ (Mk 1, 11)

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed