Utorak, 27 Veljača 2018

Europu zahvatila sibirska hladnoća - odnijela 50 života

Val sibirske hladnoće ne popušta. Diljem Europe odnio je dosad najmanje 50 života, većinom u Poljskoj i Ukrajini, gdje su se temperature spustile i do -27 stupnjeva. U mnogim gradovima snijeg otežava promet. Među najugroženijim su skupinama beskućnici pa je u Francuskoj za njih u prihvatilištima otvoreno dodatnih 3100 mjesta. 

Više...

Berlin: Merkel otkrila čime ju je Srbija impresionirala

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je u utorak u Berlinu izravnu potporu njemačke kancelarke Angele Merkel za svoju proeuropsku politiku i nastojanje da riješi problem u odnosima s Prištinom, izvijestili su beogradski mediji nakon sastanka Merkel i Vučića.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Slučaj Karadžić: Žalbeni postupak 23. i 24. travnja

Žalbeni postupak na prvostupanjsku presudu bivšem političkom čelniku bosanskih Srba Radovanu Karadžiću održat će se 23. i 24. travnja u Den Haagu, objavio je u utorak UN-ov Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MICT), pravni nasljednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Više...

Prof. Mladen Ančić: ‘Netočni su medijski napisi o stavu za simbole Za dom spremni i zvijezde petokrake, službeni sastanak Vijeća je sutra’

“Nije točno da se Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima sastalo u ponedjeljak i da je donijelo konačan stav o uporabi simbola Za dom spremni i zvijezde petokrake”, kaže dr. Mladen Ančić, sveučilišni profesor iz Zadra i član toga Vijeća, nakon što je Jutarnji list danas objavio da je jučer održan sastanak Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima te naveo neke navodne zaključke tog sastanka.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed