Nedjelja, 04 Veljača 2018

“Samo da je napustiti BiH!”

Švicarski javni rtv servis na njemačkom jeziku SRF) pod naslovom “Samo da je napustiti BiH!” donosi tekst kojim najavljuje svoju radijsku reportažu o odlasku radne snage iz Bosne i Hercegovine. Navodi se da svake godine zemlju napuste desetine tisuća ljudi, jer su “izgubili nadu u to da će im jednog dana tu biti bolje”, prenosi Deutsche Welle. SRF napominje da su radna mjesta rijetka i bijedno plaćena, a da politikom vlada “korumpirana elita koja uvijek iznova potpiruje strah od novog rata”.

Više...

Zadnja četiri zrakoplovna hangara Austrougarske nalaze se kod Mostara!

Udruga za zaštitu fortifikacija „Werk“ iz Mostara, u želji da istraži napuštene fortifikacija u širem području uzletišta Rodoč-Jasenica, uz prethodnu dozvolu nadležnih službi iz OS BiH koje drže dio kompleksa a dio je već dan na uporabu Sveučilštu u Mostaru, pronašla je i istražila posljednja četiri hangara u originalnom stanju na području nekadašnje Austrougarske monarhije.

Više...

Bradara: Uvesti slobodno formiranje cijena osiguranja od autoodgovornosti u FBiH

Pored toga što obvezno osiguranje od autoodgovornosti ima dominantno učešće u ukupno obračunatoj premiji na tržištu neživotnih osiguranja Federacije BiH (oko 60 posto u 2017. godini), ova vrsta osiguranja ima i poseban društveni značaj, imajući u vidu broj vozila, broj prometnih nezgoda i ukupne štetne posljedice koje nastaju iz tog osnova - izjavila je pomoćnica federalne ministrice financija u Sektoru za gospodarske financije Mira Bradara.

Više...

Ćorić odveo Hrvatsku u četvrtfinale Davis Cupa

Hrvatska teniska reprezentacija stigla je do ukupne pobjede protiv Kanada u i četvrtfinalu će igrati s Kazahstanom. Meč je na rasporedu 6.-8. travnja, a prema neslužbenim informacijama najizgledniji kandidat za dobivanje domaćinstva je Varaždin.

  • Objavljeno u Šport
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed