Subota, 11 Svi 2019

Biskup Uzinić: Molite za nas svećenike, molite da bismo bili onakvi kakve nas Bog želi

4. vazmena nedjelja (C)
Crkva je od svojih početaka Isusa predočavala kao Dobrog pastira. Poticaj za to su joj bili prekrasni biblijski tekstovi koji govore o Bogu kao pastiru odabranog naroda, među kojima posebno mjesto zauzima deseto poglavlje Ivanovog evanđelja u kojemu Isus samog sebe poistovjećuje s pastirom, a iz kojeg se svake godine u ovoj nedjelji čitamo jedan ulomak.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Fra Ivica Jurić: Ponizne On u pravdi vodi i uči malene putu svome

Kakav je Bog i kako prema nama postupa? Na navedeno pitanje odgovaramo riječima iz psalma: Gospodin je sama dobrota i pravednost: grešnike on na put privodi. On ponizne u pravdi vodi i uči malene putu svome. (usp. Ps 25, 8-9) I neće dopustiti da itko propadne od onih koji se Njemu utječu. Tako čitamo u Svetome pismu (usp. Ps 24) o Bogu koji nije neki daleki, deistički bog, već prisutni Bog, Bog kojemu naši problemi nisu strani i koji nije ravnodušan na ono što nam se događa.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Papa zagrlio napadnutu obitelj Omerović iz BiH

Ovih dana obitelj Omerović iz BiH našla se u središtu napada, nasilja i sramnih rasističkih uvreda u rimskoj četvrti Casal Bruciato. Obitelj je potom u četvrtak, 9. svibnja pozvana na privatni sastanak s papom Franjom koji je trajao oko četvrt sata, a održao se u sakristiji bazilike Svetog Ivana Lateranskog.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed