Utorak, 13 Listopad 2020

Sveučilište u Mostaru ukida indekse

Na inicijativu Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru od iduće akademske 2021./2022. godine ukida se indeks kao javna isprava te će studenti imati studentsku iskaznicu koja će uključivati eIndeks uz ostale digitalne usluge.

Više...

Mlada ima 11, a mladoženja 35 godina

Kako se zove brak u kojem mladenka ima 11 godina, a mladoženja 35? Mi to nazivamo nepravda, ili drugačije, dječji brakovi. Usprkos sve većem prepoznavanju štetnih posljedica dječjih brakova, ne radi se ni izbliza dovoljno da se ta praksa okonča. Ako se sadašnji trend nastavi, 150 milijuna djevojčica će stupiti u brak prije navršene 18. godine života u sljedećih deset godina, ugrožavajući svoj osobni razvoj i blagostanje, piše UNICEF.

Više...

Čović: Regionalni razgovori su poželjni jer BiH treba sve susjede imati na svojoj strani

Imali smo duži prijateljski susret uz radnu večeru. Razmijenili smo mišljenja o stanju europskih integracija u Bosni i Hercegovini, ali i o svim regionalnim temama. Zaključili smo da BiH mora imati svoj europski put i da zajedno sa Srbijom i drugim zemljama u okruženju trebamo tražiti načine kako što prije postati članica EU, izjavio je za Fenu zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sinoćnjeg razgovora s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Beogradu.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed