Skupnik Ivo Bašić pobjednik natjecanja OS RH "Prvi za Hrvatsku 2017."

Petak, 19 Svibanj 2017 21:47 Drago
Ispis PDF

skupnik basicSkupnik Ivo Bašić, pripadnik Vojnoobavještajne satnije Gardijske mehanizirane brigade, pobjednik je natjecanja za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH Prvi za Hrvatsku 2017. koje je završilo u Kninu.Drugi je na cilj stigao razvodnik Marino Potrka, pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, dok je treći bio vojnik Nikola Polić, pripadnik bojne Pauci Gardijske mehanizirane brigade.

Pobjednicima je na izvrsnim rezultatima i hrabroj borbi čestitala izaslanica predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinde Grabar-Kitarović, Maja Čavlović.  Pobjednici su se dokazali kao prvi među jednakima, a svi drugi sudionici potvrdili su zavidnu razinu uvježbanosti i spremnosti svih postrojbi Oružanih snaga iz kojih dolaze, rekla je, prenoseći pohvale predsjednice Republike za uspješnu organizaciju natjecanja.  

Pozdravljajući sudionike iz 12 partnerskih i savezničkih zemalja te predstavnike MUP-a RH, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora  Mirko Šundov je naglasio kako je natjecanje proteklo u prijateljskom i sportskom ozračju, što je odraz sportske kulture svih pripadnika Oružanih snaga RH.

Cilj natjecanja je bio pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine pripadnika Oružanih snaga, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja. 

U MORH-u ističu da je ovogodišnje natjecanje bilo prilika da se još jednom potvrdi trajno savezništvo i postojana suradnja između OS RH i lokalne zajednice. Tako su pripadnici Oružanih snaga bili angažirani na uređenju dječjih igrališta u sklopu četiri kninska gradska vrtića.


Više pogledajte OVDJE: http://vijesti.hrt.hr/388859/skupnik-ivo-basic-pobjednik-natjecanja-os-rh-prvi-za-hrvatsku-2017Hrt.hr

Ažurirano: Petak, 19 Svibanj 2017 21:49
#
#