Bivši čelni čovjek Dinama Zdravko Mamić u Mostaru drži press-konferenciju povodom presude Vrhovnog suda koji ga je proglasio krivim i potvrdio kaznu od šest i pol godina zatvora. Na početku konferencije rekao je da će, ako ikada bude služio zatvorsku kaznu, to biti u Bosni i Hercegovini.    

– Nikad nisam bio bjegunac, niti sam danas formalno bjegunac, Bosna i Hercegovina je moja država. Ako ikada budem služio kaznu, to će biti u BiH, rekao je Mamić na početku konferencije za novinare.  

– Podnio sam ostavku na članstvo u skupštini Dinama. Tražio sam da me se razrješi sa svih funkcija. Nisam više niti savjetnik Dinama. Moje ostavke su neopozive. To je završena priča, rekao je Mamić na konferenciju za novinare nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 mil. kn iz Dinama.

– Dinamo mi je iznad života. Danas slavim 50 godina u Dinamu. Uvijek sam bio tamo u nekoj ulozi. Na Maksimiru sam gledao utakmice s drveta iz maksimirske šume. Vodio sam navijanje Dinama kad smo pobijedili Crvenu Zvezdu s 1:0 i 1986. na Poljudu kad smo pobijedili Hajduk 4:0, izjavio je Mamić među ostalim. 

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 mil. kn iz Dinama. Zoranu Mamiću smanjio je kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Uz to, Vrhovni sud je ukinuo presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je Zoran Mamić poticao Pernara na zloporabu te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora.

Izvor:hrt.hr