Najpopularniji srbijanski portal izvještava u velikom uspjehu Dinama koji je nakon 0:2 u prvom meču protiv Tottenhema, na svom stadionu u Maksimioru slavio sa 3:0 poslije produžetaka uz hat-trick nevjerojatnog Mislava Oršića i tako se plasirao u četvrtfinale Lige Europe.

Piše i kako se od svih klubova u Europi, u povijesti dva najveća europska takmičenja, jedino Dinamo i njegov čuvar mreže Domagoj Livaković mogu pohvaliti da 527 minuta nisu primili gol u grupnoj fazi. Iza su ostali Manchester United sa 482  minute (sezona 2010/2011) i Juventus sa 472 minute (sezona 2004/2005).

Dinamo se ima u što uzdati: izvanredna priprema i vođenje utakmice, momčadska igra i nevjerojatna volja i želja koju su prikazali njegovi igrači. Većina njih je mlada, vidi se da se sa njima radilo od malih nogu i oni su kao gotov proizvod sada sa sasvim drugačijim “mindsetom” od onog kakav smo navikli od nogometaša s ovih prostora, nahvalio je Dinamo B92.

Dodaju da Dinamo ima ima i nevjerojatnog golmana Livakovića koji u svakom trenutku, pa i u 117. minuti jučerašnje utakmice s Tottenhamom, može izvuči svoju momčad.

Također B92 navodi kako trener Tottenhama Jose Mourinho ako je realno sagledao prvu utakmicu u Londonu, u kojoj je samo naizgled lako slavio, morao primjeti nekoliko upozorenja da je Dinamo sve, samo ne lak protivnik. No Mourinho je to olako shvatio. Iako se poslije utakmice pravdao da je igračima puštao snimke Mislava Oršića i njegovih golova, driblinga, prodora nema nikakvog opravdanja za to što je puštao Oršića da pravi kaos u srcu obrane “pijevaca”, navodi B92.

Smatraju i kako je Mourinho taktički potpuno podbacio potvrdivši da moderan nogomet ne priznaje njegove zastarjele metode. Njegov ulazak u svlačionicu Dinamovaca i pljesak poslije utakmice je fair-play potez, zaključuje B92.

Izvor:hrt.hr