Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je na današnjoj sjednici Skupštine Srbije da će zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske biti održana 17. svibnja u Banjoj Luci.

Odgovarajući na poslanička pitanja, Brnabić je rekla da je 17. svibanj dan kada se konačno kreće u realizaciju zajedničke hidroelektrane “Buk Bijela”.

“Tada će biti postavljen kamen temeljac za hidroelektranu “Buk Bijela”, a najvjerojatnije krajem srpnja konačno će biti otvoren most “Bratoljub”, između Bratunca i Ljubovije.

Brnabić je dodala da će na zajedničkoj sjednici vlada ponovo biti pokrenuta dinamika oko mnogih projekata, posebno strateških, kao što je Aerodrom Trebinje.

“Aerodrom Trebinje je izuzetno važan strateški projekt, nadam se da ćemo krenuti u izgradnju sljedeće godine. Tu smo mi već odvojili znatna sredstva za eksproprijaciju. To je aerodrom koji će biti u stopostotnom vlasništvu Srbije, ali će mnogo značiti ne samo za Republiku Srpsku, nego i za čitavu BiH”, rekla je Brnabić.

Pored toga, dodala je ona, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuli su još jednu važnu temu, a to je otvaranje pograničnih industrijskih zona.

“To je jedna od važnih tema za narednu zajedničku sjednicu vlada, a onda i konkretni projekti i podrška za četiri općine Dubica, Kostajnica, Drvar i Nevesinje. Tako da 17. svibnja ponovno smo tamo i razgovaramo konkretno što možemo da uradimo”, dodala je premijerka Srbije.

Izvor:klix.ba