Petar Simić (82) je 1. svibnja otišao na pregled u Hitnu pomoć na VMA u Beogradu, nakon čega se nije vratio kući, a njegovoj kćerki Maji četiri dana kasnije javljeno je da joj je otac preminuo i da su ga pronašli upravo u zgradi ove ustanove.

-Od kada sam dobila poziv da mi jave da mi je otac preminuo, nisam imala nikakve konkretne informacije. Tek kada sam otišla vidjeti tijelo i da preuzmem njegove stvari, saznala sam da je moj otac pronađen u toaletu VMA, ispričala je Maja, prenose srbijanski mediji.

Kako kaže, on je u ambulantu Hitne pomoći  VMA otišao ujutru zbog bolova u trbuhu. Knjižicu je predao u 8.40, da bi potom satima čekao kirurga. Obitelji je u 14.45 sati javio da i dalje nije primljen na pregled, bio je veoma ljut. Nakon toga izgubili su svaki kontakt sa njim jer mu se telefon ugasio.

– Četiri dana je njegovo tijelo bilo u toaletu, pa ga je pronašla čistačica. Ja sam pored tog toaleta prošla dva puta i razmišljala da uđem provjeriti je li unutra, međutim, računala sam da je za pet dana netko ušao da ih očisti i da bi ga pronašao, dodaje ona.

Maja i njena majka su više puta zvale bolnicu, odlazile tamo da ga traže, postavljale i obavještenja po zgradi ove ustanove, ni ne sluteći da se Petar sve vrijeme nalazio tamo.

-Članovi obitelji P.S. obratili su se 4.05.2021. godine u 16 sati dežurnom časniku VMA, koji im je pružio informacije sa kojima je VMA u tom trenutku raspolagala. Nadležni organi trenutno poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem. Ističemo da će ukoliko se utvrdi da je bilo propusta zaposlenih na VMA, oni biti najoštrije sankcionirani.

Danas u jutarnjim satima, u iznutra zaključanoj kabini toaleta Centra hitne pomoći Vojnomedicijske akademije (VMA), pronađeno je beživotno tijelo starije muške osobe. Očevid na licu mjesta izvršili su policijski službenici, nakon čega je tijelo po nalogu nadležnog tužitelja transportirano u Institut za sudsku medicinu Kliničkog centra Srbije, radi utvrđivanja uzroka smrti.

Ističemo da će, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta zaposlenih na VMA, oni biti najoštrije sankcionirani, ističe se u priopćenju.

Izvor:pogled.ba