Dragan Trkulja (61) iz Šipova uhićen je zbog sumnje da je u obiteljskoj kući sjekirom ubio suprugu Snežanu (57), potvrđeno je za portal “Avaza” u Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjoj Luci.

Kako saznaje spomenuti medij, radi se o veoma brutalnom zločinu, budući da je Trkulja više puta sječivom sjekire izudarao suprugu po cijelom tijelu iskaljujući bijes. Nakon zločina je sa sebe skinuo krvavu odjeću i vjerovatno se istuširao. Kao da se ništa nije dogodilo, otišao je u kafić na benzinskoj crpki, popio je kavu i mirno otišao u Policijsku postaju u Šipovu, gdje je dežurnom policajcu priopćio da je “ubio ženu”.

Patrola je odmah upućena u njihovu kuću u kojoj su zatekli stravičan prizor. Tijelo izmasakrirane žene ležalo je u kuhinji, a pod i zidovi su bili obliveni krvlju.

-To je bio zaista mučan prizor. Krvi je bilo posvuda, a u kući su pronađeni brojni dokazi, kao i sjekira kojom je zločin najverovatnije počinjen. Osumnjičeni se jeste presvukao, ali ne djeluje da je na mjestu zločina bilo što pokušavao sakriti ili prikriti – kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da su supružnici živjeli sami u kući, te da izravnih svjedoka zločina nije bilo. Iza njih je ostalo četvoro djece, tri kćerke i sin, koji žive odovojeno sa svojim obiteljima.

Zločin je počinjen jutros.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!