Belgijska reprezentacija osvojit će naslov europskog prvaka, a Hrvatska ispasti u četvrtfinalu natjecanja, predikcija je američke financijske kuće Goldman Sachs bazirana na nizu parametara koje je izvor uzeo u obzir u izračunu projekcije nadolazećeg turnira.

Goldman Sachs je razradio svoje predviđanje ishoda Europskog prvenstva temeljeći ga na podacima međunarodnih utakmica od 1980. godina do danas. U kalkulaciju raspleta uneseni su ukupno postignuti golovi, jačina momčadi, postignuti i primljeni golovi u posljednjim utakmicama, čime je mjeren momentum tima, prednost domaćeg terena, uspjesi koje su reprezentacije ostvarivale na turnirima…

Što se Hrvatske tiče, izvor navodi da će proći skupinu u kojoj se nalazi s Engleskom, Češkom i Škotskom. Europsko prvenstvo otvorit će porazom od Engleske 1:2, potom remizirati 1:1 s Češkom i u posljednjem kolu po skupinama pobijediti Škotsku 2:1.

Kao drugoplasirana reprezentacija proći će skupinu s četiri boda, pet manje od stopostotne Engleske. To će je uvesti u nokaut-fazu natjecanja u kojoj će u osmini finala igrati protiv Švedske. Pobjeda 2:1 odvest će Hrvatsku u četvrtfinale u kojem je čeka Italija koja će pobjedom zaustaviti svjetskog doprvaka na europskoj smotri.

Italija će potom pobijediti i Španjolsku i zaigrati u finalu Eura. Ondje će slaviti Belgija, zaključuje Goldman Sach.

Dnevnik.ba