Kroz ovotjednu emisiju „Riječju Božjom kroz život“ vodio nas je humački gvardijan fra Dario Dodig.

Na početku emisije fra Dario je srdačno pozdravio sve slušatelje, te najavio kako će u emisiji zajednički razmatrati nedjeljnu Riječ Božju i „ostati u njoj kako bi nam ona mogla pomoći za naš duhovni život“.

Komentirajući nedjeljna čitanja fra Dario je, među ostalim, kazao:

„Isus je podijelio svojim apostolima vlast nad zlim duhovima. Oni će ih izgoniti i tako će ljude oslobađati od njihova utjecaja.  Isus svojim spasiteljskim djelovanjem ide do korijena ljudskog bića, dobro pozna sve opasnosti koje čovjeku prijete, a isto tako i dubine ljudskoga straha i nemoći nad tim opasnostima. Toliko toga vreba na čovjeka i njegov život s Bogom.  To je najprije slabost pale ljudske naravi koja se očituje u sebičnosti, zavisti, gluposti i drugim negativnim osjećajima i stavovima. Nadalje, čovjek se nalazi u ovome svijetu koji se često protivi Bogu, svijetu nemira, rata mržnje i osude.  To je svijet koji želi živjeti po svojim zahtjevima i stvarati sebi zakone kako njemu odgovaraju. On hoće zarobiti svakoga čovjeka da mu nitko od ljudi ne bi svojom istinom i poštenim životom bio izazovom nemira i savjesti.

Zato svijet ne trpi one koji ne misle kao drugi, koji se ne vladaju kao što se drugi vladaju. Prema temeljnim zakonima Božje ljubavi pravilo našega života nije i ne može biti ono što svijet želi, ono što drugi oko nas misle ili rade, nego je jedino pravilo života Zakon Božji upisan duboko u ljudsku savjest, darovan i objavljen u Riječi Božjoj. Nije lako plivati protiv struje, nije lako u ovome svijetu ustrajati u vjernosti Bogu i zato osjećamo tjeskobu i strah.  Isus nas je na to upozorio i on nas ohrabruje, daje nam svoju moć i snagu, šalje nas u taj svijet.  Ovaj svijet mora postati Božji“, kazao je fra Dario.

Poslušajte čitavu emisiju

Radio Ljubuški