Dinamo je osvojio jesenski naslov, potvrdio Kopića kao trenera, Hajduk je oživio, Rijeka i Osijek igraju odlično. Četiri kluba su izjednačeni i očekuje nas uzbudljiv proljetni dio sezone. Svoje viđenje što možemo očekivati u nastavku sezone dali su Mario Zorko i Zdravko Reić u emisiji Studio 4. 

Dinamo je dobio novčane kazne od UEFA-e za nerede u utakmicama Europske lige: 

– Naši klubovi su naučeni na kazne u Europi, znaju se kriteriji UEFA-e, zna se da oni nemaju milosti. Zarada Dinama je i dalje puno veća, rekao je Zorko te komentirao odluku Dinama da Kopić nastavi obnašati funkciju trenera Dinama:

– To je logičan i poslovan potez. Nije bilo vremena za odugovlačenje, on je u ovih pet utakmica kupio povjerenje, on ostaje trener i sportski direktor. Dinamo može biti zadovoljan, prvi su u prvenstvu, pet bodova više od Hajduka, drugo mjesto u skupini i Europska liga s teškim protivnikom Sevillom. Nema trenera Dinama koji s ovim sastavom može garantirati prolaz Seville. 

Reić je komentirao nagađanja novinara o povratku Bilića u Europu: 

– Bilić je stekao slavu kao naš izbornik, onda je zaredao s klubovima i na cijeni je. Ima sjajne ugovore, on je to zaslužio. Bio je u arapskim zemljama, bio u Kini, ostvario svoj san u Engleskoj.

Može li Hajduk biti zadovoljan kako je odradio jesenski dio?

– Hajduk apsolutno može biti zadovoljan, u zadnjih šest kola Hajduk je osvojio najviše bodova, dominirali su. Žao mi je što Stipić kaže da je 0:0 s Osijekom debakl. Osijek nije Istra, Hajduk je odlično odigrao ovu utakmicu, bilo je pitanje je li kazneni udarac ponovljen po pravilima, ja mislim da je to pravedno, rekao je Reić, ali osudio je i ponašanje Torcide: 

– HNS nije išao na ruku Hajduku s odlukom da se finale Kupa igra na Poljudu, to je bio logičan slijed. Navijači Hajduka su sebi zabili autogol s onim transparentima protiv Marijana Kustića koji je učinio puno da zbliži Hajduk s HNS-om. Najblaže rečeno jedna velika sramota. 

Hoće li se Dinamo pojačavati ove zime i kakva je situacija s kadrom? 

– Oko Čolaka je problem odšteta, Malmö želi vratiti uloženo, radi se o 3,5 milijuna eura. Dinamu treba jedan takav igrač, špica koja može zabiti 20, 25 golova jer Petković to nije, a za Andrića ne znamo. Kopić je napravio jedan sjajan potez, napravio je Oršića bliže golu. Tolića je trebalo bolje iskoristiti, s obzirom na minutažu i prilike njegovo je pravo da traži za sebe bolju sredinu. Nije dobivao priliku ni kod Krznara ni kod Kopića, poručuje Zorko.

Oko Hajduka se spominju poznata imena poput Vrsaljka, no Reić kaže kako to nije realno:

– Vijesti oko Vrsaljka su totalne besmislice, to nije dobro za Hajduk. Ja računam da će Hajduk dovesti neka pojačanja. Ne može Hajduk vratiti Jakoliša, a Nejašmić se isto tako u Osijeku pokazao i za male novce ga Osijek treba otkupiti. Hajduku fale stoperi koji će ući u igru. Na Dambrauskasu je da napravi bolju momčad ove pripreme.

Tema je bila i utakmica Hajduka i Dinama koja nije odigrana u jesenskom dijelu te će kako stvari stoje biti odigrana tek u travnju, Reić je to nazvao nepravdom, posebno u situaciji kada je ovako napeto prvenstvo, a s njim se složio i Zorko: 

– Nema nikakve logike, posebno u situaciji kad se četiri tima natječu za naslov, utakmica se treba odigrati tri dana ili tjedan dana prije početka proljetnog dijela. Ovako do travnja imati utakmicu manje nije fer. 

Zorko i Reić složni su i oko igre Osijeka koji je pokazao da je vrhunski trener: 

– Apsolutno,Osijek je na prvom mjestu. Ima dugački kontinuitet utakmica bez poraza, oni za razliku od Hajduka i Rijeke su se samo pojačavali, napravili su samo jedan izlazni transfer. Ono što se moramo pitati, gdje su Osijekovi strijelci, fali Mierez koji je stao, poručuje Zorko. 

– Bjelica me podsjeća na Ivića, ne misli o dojmu igre nego samo rezultatima i trofejima. Što se tiče Rijeke, on će prije prodati igrače nego što će dovesti nekoga. Tomiću zbog toga nije lako, ali imaju mogućnost da dođu do trofeja, igraju polufinale kupa, rekao je Reić. 

Hoće li suci biti pod pritiskom i je li zbog toga upitno njihovo suđenje u ovom proljetnom dijelu prvenstva: 

– To je folklor, da se razmišlja o tome tko sudi i kako sudi. Ja mislim da je to pogrešno. Naše suđenje će biti još bolje, Bruno Marić će znati komandirati i određivati suce. Ne plašim se suđenja, uvjereno poručuje Reić.

– Ne treba se uopće obazirati na to, nema animoziteta između sjevera i juga, samo između navijača što je normalno. Bit će još više emocija, bit će pod povećalom suđenje, izjave igrača i trenera, kaže Zorko. 

Tko zapravo donosi odluke u Dinamu, koliki je utjecaj braće Mamić, a koliki Kopića?

– Ovo nije najsretniji način funkcioniranja kluba, pravi sportski direktori kluba su u Međugorju, ne na Maksimiru. Igrači jako dobro znaju tko je glavni, ističe Zorko.

Reić složio sa Zorkom, ali naglašava kako Mamići rade dobar posao u Dinamu: 

–  To je jako dobro, taj rivalitet koji je zdrav. Loše je ako prave dogovorene incidente, tu država onda treba djelovati. Što se tiče Mamića, oni žele dobro Dinamu, oni će znati uraditi da Dinamo bude na prvom mjestu, ja se nadam da će Hajduk biti opasna konkurencija. 

Za kraj složili su se obojica kako je najbolji dojam ove godine ostavila hrvatska nogometna reprezentacija te kako Dalić i vodstvo HNS-a zaslužuju čestitke za ostvarene rezultate.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!