Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas tijekom susreta s američkim veleposlanikom u Srbiji Christopherom Hillom da inicijativa “Otvoreni Balkan” predstavlja jedan od izuzetnih primjera regionalne suradnje, koja je ojačala partnerstvo Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije.

Vučić je istaknuo da je Srbija posvećena političkom dijalogu i ulaganju dodatnih napora u cilju razvoja regionalnih odnosa u svim oblastima te dodao kako za tu zemlju očuvanje mira i stabilnosti u regiji ostaje jedan od ključnih prioriteta.

“Od Srbije očekujemo jasno stajalište o poštovanju međunarodnog prava i osudi ruske agresije na Ukrajinu, kao i potpunu posvećenost reformama u oblasti vladavine prava i drugim oblastima, neophodnim za napredak na europskom putu”, kazao je veleposlanik Hill.

Veleposlanik Hill je ponovio podršku europskim integracijama cijele regije zapadnog Balkana, te je pozdravio inicijativu “Otvoreni Balkan” i napore Srbije da ekonomsku suradnju stavi u fokus regionalnog povezivanja, priopćeno je iz Press službe srpskog predsjednika.

Izvor.pogled.ba