Srpska aviokompanija Air Serbia danas je objavila da nisu točne tvrdnje o iznimno visokim cijenama karata na liniji Moskva-Beograd, za koje su brojni mediji i društvene mreže dan ranije tvrdile da su, po objavi o djelomičnoj mobilizaciji u Rusiji, iznosile i nekoliko tisuća eura.

“Najniža dostupna cijena za avionske karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda je 397 eura, a najskuplja dostupna karta u jednom smjeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda iznosi 567 eura”, navodi zrakoplovna kompanija u priopćenju koje prenose srpske novinske agencije.

Najniža dostupna cijena povratne aviokarte na toj liniji u ekonomskoj klasi je 816 eura, a najviša moguća je 1156 eura, navodi tvrtka dodajući da je riječ o cijenama u koje su uključene i sve takse.

Vučić: Karta Beograd-Moskva na crnom tržištu gotovo 9000 eura

Otkako je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin objavio da Rusija proglašava djelomičnu mobilizaciju mediji i društvene mreže objavili su informacije po kojima karte na liniji Moskva-Beograd stoje po nekoliko tisuća eura, a spominjao se i iznos “na crno” od 9000 eura. O toj cifri govorio je i Aleksandar Vučić.

“Danas je karta Beograd-Moskva na crnom tržištu skočila na gotovo 9000 eura zbog mobilizacije i mnogih drugih stvari”, rekao je Vučić iz New Yorka za TV Tanjug.

Po navodima Air Serbije, karte između ove dvije destinacije mogu se od ožujka kupiti samo više dana pa i tjedana unaprijed, a karte za letove u rujnu već su rasprodane. Ruske snage sigurnosti privele su stotine ljudi na prosvjedima protiv najnovije eskalacije predsjednika Vladimira Putina u njegovom ratu protiv Ukrajine, izvijestila je u srijedu navečer skupina za ljudska prava OVD-Info.

Putin je u srijedu ujutro naredio djelomičnu mobilizaciju pričuvnih snaga kako bi se pojačali vojni napori u Ukrajini. On je pozvao 300.000 rezervista u rat u Ukrajini i podržao plan da se anektiraju dijelovi te zemlje, poručivši Zapadu da je spreman upotrijebiti nuklearno oružje kako bi zaštitio Rusiju.

/Hina/HMS/