Na YouTubeu se pojavila snimka na kojoj se vidi mladić koji trči ulicama Beograda, a za koji mediji navode da je Matej Periš, mladić iz Splita, koji je nestao u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca 2021. Informacija da je na snimci Matej nije službeno potvrđena, kao niti brojne ranije objavljene po tabloidima.

Nadzorna kamera snimila je Mateja 31. prosinca u 1.44 sati kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu. Slična snimka objavljena je nekoliko dana nakon Matejeva nestanka, a na njoj smo mogli vidjeti jedno društvo kako prolazi kadrom, dok se u pozadini Matej trčeći spušta na kolnik i zaobilazi ih.

https://www.youtube.com/watch?v=YkI-NM0BsJI

U ponedjeljak su u Srbiju stigli i pripadnici hrvatske policije koji će operativno surađivati s kolegama iz Beograda i upoznati se s istragom kako bi se pronašao ikakav trag koji bi išao u smjeru pozitivnog ishoda ove potrage.

Podsjetimo, 27-godišnji Matej Periš iz Splita nestao je 31. 12. 2021. U Beograd je stigao s društvom na doček Nove godine. Nakon večere u obližnjem restoranu zaputili su se u klub “Gotik”. Nakon izlaska iz kluba oko 2 sata ujutro gubi mu se svaki trag.

S pomoću snimki nadzornih kamera s beogradskih ulica dijelom je rekonstruirano njegovo kretanje.

“Moram reći da imam apsolutno povjerenje u policiju Republike Srbije”, rekao je Matejev otac Nenad Periš.

Redakciji Blica mailom se javio i jedan od Matejevih prijatelja.

– Prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje – ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju, stoji u reagiranju.

Tvrdi i da dobivaju poruke neprimjerenog sadržaja sve otkako je počela potraga za njihovim prijateljem.

– Kulminacija svega je konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča, napisao je mladić.

Ističe i da svi oni pokušavaju biti maksimalna podrška Matejevoj obitelji i istražiteljima koji rade na njegovom pronalasku. Dodaje i kako vjeruje da će Matej biti pronađen.

Iz Ravnateljstva policije u 12 sati o nestalom Mateju Perišu

 Obavještavamo korisnike da će pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac u 12 sati dati izjavu vezano za predstavnika hrvatske policije koji je proteklih dana boravio u posjetu srbijanskom MUP-u po pitanju potrage za nestalim Matejem Perišem.

Iz hrvatskog MUP-a u srijedu su priopćili da će Gerovac izjavu novinarima dati u 12 sati u Ravnateljstvu policije (Ilica 335).

Sukladno važećim odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, za ulazak u Ravnateljstvo potrebno je posjedovati EU digitalnu COVID potvrdu, napominju iz MUP-a.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!