Tko može odoljeti Nutelli i čokoladnim kolačima?! Ovo je kolač koji nestaje u trenu! Srećom, priprema je brza i jednostavna, a recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Biskvit
5 jaja
125 g šećera
100 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
3 žlice kakaa u prahu
30 ml ulja
Krema
500 ml slatkog vrhnja
400 g Nutelle
Ostalo
malo mlijeka za vlaženje biskvita
Priprema
Bjelanjke s malo soli izmiksajte u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa uz miskanje dodajte ulje i kakako. Lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo, a na kraju dodajte i snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje (25×35 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta na temperaturi 170 °C. Čačkalicom projverite je li tijesto pečeno.
Topli biskvit uz pomoć kista navlažite s malo mlijeka koje ste zagrijali s jednom žlicom Nutelle. Ohlađeni biskvit premažite tankim slojem Nutelle, a ostatak Nutelle izmiksajte sa slatkim vrhnjem i premažite preko kolača. Prije posluživanja kolač dobro rashladite.
Izvor: narod.hr/slatksivijet.com