Zanimljiva se scena dogodila danas tijekom svečane sjednice Županijskog stožera civilne zaštite ŽZH-a održane u Kulturnom centru u Ljubuškom na kojoj su bili prisutni brojni vatrogasci, GSS-ovci, te pripadnici drugih struktura civilne zaštite.

Naime, u jednom trenutku ljubuški GSS-ovci su izletjeli iz dvorane, a kako je kasnije medijima pojasnio Milenko Dropulić, pročelnik ljubuškog GSS-a, dok je trajala sjednica dobili su poziv da je jedna žena stradala na brdu Križevac kod Međugorja.

Odmah se dio ljubuških GSS-ovaca zaputio prema Međugorju, napustili su sjednicu kako bi pomogli unesrećenoj osobi, a ovo samo pokazuje kolika je spremnost i požrtvovnost članova naših gorskih službi spašavanja.

Žena koja je pala na Križevcu je zbrinuta i spuštena s brda.

Kako je priopćio GSS u BiH, tim spašavatelja je zbrinuo francusku državljanku H.R. (1978) koja je imala ozljedu skočnog zgloba i transportirao ju do najbliže cestovne komunikacije.

U akciji su, uz članove ljubuške stanice, sudjelovali i spašavatelji iz HGSS Čitluk, te HGSS Čapljina.

Više možete pročitati na stranici GSS-a OVDJE

Podsjetimo, na današnjoj svečanoj sjednici u Ljubuškom obilježen je Međunarodni dan Civilne zaštite, a bila je to prilika da se zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama dodijele priznanja i nagrade civilne zaštite.

Nagrađeni su i članovi GSS-a Ljubuški, pismenu pohvalu dobio je Milenko Dropuljić, pročelnik GSS-a Ljubuški, zahvalnica je upućena Eduardu Bebiću koji je jedan od utemeljitelja GSS-a Ljubuški, a Zlatnu značku dobio je Vedran Markotić, član GSS-a.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!