Dorayaki palačinke tradicionalna su poslastica u Japanu. Riječ je o manjim debljim palačinkama koje se jedu sa slatkim namazom od azuki graha, poput sendviča, no ništa manje ukusne bit će i s nekim domaćim pekmezom, ili namazom od lješnjaka. Lako ih je pripremiti, a većinu sastojaka sigurno imate kod kuće.
Sastojci za dorayaki palačinke:
– 150 grama brašna
– 110 grama šećera
– 3 žlice vode ili mlijeka
– 2 velika jaja
– 1 žlica meda
– 1 čajna žličica sode bikarbone
– biljno ulje za prženje
– namaz po želji
Priprema:
- Jaja pomiješajte sa šećerom i medom te pjenasto izmiksajte.
 - Sodu bikarbonu dodajte u vodu ili mlijeko, pa dobro promiješajte i ulijte u jaja.
 - Prosijte brašno te ga postupno dodajte u jaja, uz miješanje. Miješajte dok ne dobijete posve glatku smjesu.
 - Zagrijte tavu s malo ulja i ulijte smjesu za palačinke, tako da napravite krug promjera od desetak centimetara.
 - Pecite palačinku dok se na površini ne počnu stvarati mjehurići, pa okrenite i pecite dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
 - Ponovite postupak dok ne potrošite sve tijesto.
 - U međuvremenu mažite palačinke namazom po želji, pa slažite jednu na drugu, kao da slažete sendvič od dvije kriške kruha i – poslužite toplo, donosi portal masterclass.com.
 
Izvor:24sata.hr