Najveći dio emisije Stadion bio je posvećen događajima na i oko derbija Hajduka i Dinama u sklopu 27. kola 1. HNL-a na Poljudu. Mario Carević smatra da su uže obrane bile najbolji dio kod obje momčadi, a i Strahonja i Carević hvale suđenje i tečnost derbija, neopterećenog s previše prekida.

– Svi su očekivali puno atraktivniju utakmicu. No vidjeli smo lijep ambijent, svi ti navijači na stadionu zaslužili su bolju utakmicu, rekao je Mario Carević i nastavio:

– Dinamo, Rijeka i Osijek su najzadovoljniji ovim rezultatom, a Hajduk je ostao pet bodova iza Dinama, mislim da je to bio prvi Dinamov cilj u u ovoj utakmici, smatra Carević, kojeg je iznenadilo izostavljanje Kalinića iz Hajdukove početne postave:

– Puno se ljudi pitalo i pričalo se mogu li Livaja i Kalinić zajedno, mislim da je Dambrauskas odgovorio na to pitanje, barem u ovom trenutku, odnosno za ovu utakmicu.

– Mislim da su obrane bile najbolji dijelovi obje momčadi. Sama utakmica je od trenera bila baš dobro taktički pripremljena, no nedostajalo je malo više hrabrosti i rizika, da se pokuša pobijediti, nastavio je i prokomentirao Hajdukov žestok početak: 

– Na početku je Hajduk stvarno ušao agresivno i dominirao je u prvih pola sata, blokirali su sve Dinamove napadačke pokušaje. To je rezultiralo šansom Melnjaka u šestoj minuti, no nakon pola sata Dinamo je uspostavio ravnotežu. Teško je 90 minuta igrati visoki presing, to je bilo očekivano. 

Splićani su dosta zaustavili Brunu Petkovića:

Petkovića su na početku visokim presingom limitirali. Puno smo pričali o njemu, on se više voli spustiti, ima dobru leđnu tehniku i dobar okret, u svakom slučaju od njega svi očekuju puno više. 

Osvrnuo se Carević i na učinak Marka Livaje:

– Livaja je odigrao dobro, no Dinamova uža obrana stvarno je imala svoj dan i nije Hajduku dopustila puno situacija za gol. Imao je jedan opasan šut. Dobro je da on uvijek veže dvojicu na sebe i suigrači tu mogu profitirati. 

Favoriti dosta prosipaju bodove…

– Zato volimo HNL, pogotovo ove godine, jer mnogo favorita ispušta bodove tamo gdje se to ne očekuje. U ovom kolu vidjeli smo, netipično, čak tri utakmice bez golova, dodao je Carević.

O sucu poljudskog derbija Belu HRT-ov sudački ekspert ima dosta riječi pohvale:

– Bio je svijetla točka derbija, bio je vrlo uvjerljiv, smatra HRT-ov sudački ekspertMarijo Strahonja i nastavlja:

– Ovo je čast za suca, derbi nije lak za suđenje, no suci vole izazove. Bilo je sjajno suđenje i sve pohvale sucu Belu i cijelom timu. Imao je nekoliko sitnih previda, na početku je pustio dva možebitna prekršaja, no tu se zagrijavao, kad se zagrijao krenuo je odlično, dodao je. 

Od manjih zamjerki, Strahonja smatra da je Hajdukov desni bek Dino Mikanović u barem jednoj od tri situacije trebao dobiti javnu opomenu. Analizirao je i situaciju iz prvog poluvremena, kada je Marko Livaja laktom faulirao Dinamovog stopera Josipa Šutala te kaže:

– Livaja je napravio zamah i pogodio rukom igrača u vrat. Ovo je isključivo prekršaj za žuti karton, koliko god teatralno izgledalo. Ništa više od toga.

– Sviđa mi se da je igra bila tečna, u nekim prijašnjim derbijima gledali smo previše tih prekida i prekršaja, nadovezao se na opću Strahonjinu povoljnu ocjenu suđenja Carević.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!