Glumica Ornela Vištica objavila je fotografiju iz jednog hrvatskog dućana. Na njoj su vidljive ispražnjene police s brašnom.

“Što je ovo? Jutros me zove frendica iz Njemačke koja je isti prizor vidjela jutros u Njemačkoj. Ovo je danas u Hrvatskoj?” napisala je pored fotografije.

Iako zasad nije zabilježeno kupovanje brašna, kvasca i toaletnog papira kao u počecima pandemije, čini se da su oni koji su tada nakupovali zalihe sve potrošili, piše Index. “Paranoja”, “Barem ima WC papira u dovoljnim količinama”, “Sigurno će biti kolača za Uskrs”, “Ljudi su se navukli na domaći kruh”, samo je dio komentara

S druge strane, u Bosni i Hercegovini građani su ispraznili police u trgovinama na kojima je stajalo brašno, a uskoro će ponestati i ulja. U jednom dućanu u Bijeljini istaknut je natpis da je ograničena količina brašna i ulja koja se može kupiti. Kupovina je ograničena na dvije vreće brašna i jedan paket ulja.

Nedavno je i u trgovačkom centru u Posušju na polici postavljeno upozorenje kupcima kako po domaćinstvu ne mogu kupiti više od 25 kg brašna i pet litara ulja.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!