U norveškom Hamaru počelo je Europsko prvenstvo u streljaštvu na 10 m za osobe s invaliditetom. Već prvog dana natjecanja Hrvatska je osvojila zlatnu medalju u disciplini zračna puška stojeći mix za slijepe i slabovidne.

Ruža Markešić, Fran Skračić i Darko Golubić su pobijedili s rezultatom 1.187 krugova. Kako je ovo prvi put da je ova disciplina na programu EP-a ovo je novi europski rekord, ali i svjetski jer je do sada nije bilo niti na svjetskim prvenstvima.

Hrvatska ekipa je slavila ispred Finske (913.9), dok su Španjolci diskvalificirani.

U pojedinačnoj konkurenciji Skračić je osvojio osmo mjesto (64.4). U kvalifikacijama je bio šesti, no u finalu je pao za dvije pozicije. Zlato je osvojila Poljakinja Barbara Moskal (211.9) ispred Španjolke Marie Fernandez (201.2), dok je bronca pripala Poljakinji Katarzyni Orzechowskoj (171.9). Ruža Markešić je u kvalifikacijama bila deveta, a Golubić deseti.

U Hamaru je nastupio i hrvatski paraolimpijac Damir Bošnjak koji je u disciplini P1 10m zračni pištolj osvojio 11. mjesto sa 546 krugova, dva manje od Poljaka Kacpera Pierzynskog na osmom mjestu, posljednjem koje je vodilo u finale.

Bošnjak, koji je do sada nastupio na četiri POI-ja, na prvom Europskom prvenstvu na 10 metara 2018. godine u Beogradu, osvojio je broncu u P1 disciplini 10 m zračni pištolj. Nažalost, ovoga puta nije uspio.

Na programu je bila i disciplina R4 mix 10m zračna puška stojeći u kojoj su nastupili Ivica Bratanović i Stanko Piljak.Bratanović je zauzeo 16. mjesto (623.1), dok je Piljak bio tri mjesta slabiji (619.8).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!