Bivši ukrajinski tenisač Oleksandr Dolgopolov oglasio se na Instagramu nakon dolaska u Kijev gdje će se pridružiti obrani Ukrajine nakon ruske invazije.

Dolgopolov, koji je svoj posljednji meč odigrao 2018. godine, a najbolji plasman na ATP ljestvici bilo mu je 13. mjesto, stigao je u Kijev iz Turske kamo je otišao s majkom i sestrom dan prije početka ruske agresije. 

– Rat me zatekao u Turskoj gdje sam stigao dan prije nego je sve počelo. Došao sam s majkom i sestrom, jer sam dobio dosta informacija od najboljih obavještajnih agencija na svijetu da postoji šansa za veliki rat s napadom na Kijev i cijelu zemlju. Smatrao sam da je najkorisnije da svijetu u prvim danima otkrivamo istinu i sakupljamo novac za našu vojsku, napisao je Dolgopolov na Instagramu.

– U to vrijeme već sam počeo vježbati pucanje, a imao sam sreće jer me bivši profesionalni vojnik podučavao 5-7 dana. Hvala mojim turskim prijateljima. Nisam postao Rambo u tjedan dana, ali sam prilično sigurniji s oružjem. Istovremeno s vježbanjem, pripremao sam povratak, napisao je Dolgopolov koji je dio opreme nabavio u Hrvatskoj.

– U Zagrebu sam kupio dio opreme, vozio se Europom i u Ukrajinu ušao iz Poljske. Evo me sada u Kijevu, ovo je moj dom i branit ću ga zajedno sa svim ljudima koji su tu ostali! Ponosan sam na ujedinjenost naše zemlje pod ovakvim pritiskom ludog diktatora. Istina je na našoj strani, ovo je naša zemlja! Ostat ću u Kijevu do naše pobjede i nakon toga! Slava Ukrajini!, poručio je Dolgopolov. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!