Ispadanje Paris Saint-Germaina iz osmine finala Lige prvaka šokiralo je navijače francuskog kluba. Još jedna sezona je propala, svlačionica puna zvijezda je međusobno posvađana (navodno je nakon poraza od Reala došlo do fizičkog sukoba Neymara i Donnarumme), a navijači traže korjenite promjene. Tako su poslali pismo kojim traže odlazak predsjednika Nassera Al-Khelaifija, trenera Mauricija Pochettina i Neymara. 

PSG je, podsjetimo, u osmini finala Lige prvaka igrao protiv Real Madrida i na uzvrat stigao s prednošću 1:0 iz prve utakmice. U drugoj je poveo, a onda je Karim Benzema postigao hat-trick za preokret, plasman Reala među osam i oproštaj PSG-a od Lige prvaka.

Kaos u PSG-u znači da Mbappe na ljeto odlazi u Madrid

Kylian Mbappe, koji je ionako već jako dugo u planovima Florentina Pereza, a i sam je više puta jasno rekao kako želi u Madrid, sad više nema nikakvog razloga za ostanak na Parku prinčeva i čak su i sami Francuzi priznali da je sjajni napadač s jednom i pol nogom na Bernabeuu, piše Index.hr.

Francuski i španjolski mediji ovih dana pišu kako PSG-u prijeti osipanje, čak i raspad. Sergio Ramos, koji se pokazao kao vjerojatno najgore ”pojačanje” kluba u povijesti, na izlaznim je vratima, a navodno je i Neymar ”poslušao” glas javnosti te želi otići. Dobro upućeni novinari tvrde da bi, ako dođe do tog scenarija, Francusku mogle napustiti još neke zvijezde kluba, prenosi Index.hr.

No, Yohan Cabaye, sportski koordinator u trening-centru PSG-a, tvrdi da se klub neće raspasti čak i ako se to dogodi, štoviše, da imaju plan kako će klub postati velikan u pravom smislu te riječi.

PSG je posljednjih godina dominantan u Francuskoj, igra ozbiljnu ulogu u Europi (premda nije došao do trofeja u Ligi prvaka), ali mnogi će reći da je klub stvoren na umjetan način te da je arapskim novcem kupio status i rezultate. Cabaye tvrdi da će se to sad promijeniti.

Nova politika kluba s Parka prinčeva

U klubu su se pomirili da Kylian Mbappe odlazi već na ljeto, a plan PSG-a je da preuzme filozofiju Barcelone, Reala ili Bayerna, klubova s bogatom povijesti i tradicijom.

“Naš cilj u centru je raditi s mladim igračima i na stvaranju tog osjećaja ponosa, pripadnosti bojama kluba i svemu što PSG predstavlja u povijesti francuskog i svjetskog nogometa. Igrati za PSG nešto znači. Igrači moraju to osjetiti”, priznao je Cabaye u intervjuu za L’Equipe.

“Želimo od mladih igrača stvoriti vrhunske nogometaše sposobne približavanju profesionalnom svijetu, kojima će naš klub biti više od samog kluba. Želimo kod njih stvoriti osjećaj pripadnosti PSG-u. Već nekoliko godina ozbiljno radimo s mladim igračima u našoj Akademiji i sve je više igrača koji već sad konkuriraju za prvu momčad. Na stalnoj smo vezi s direktorom Leonardom i predsjednikom Al-Khelaifijem. Oni su se složili s tim planom i dogovorili smo radikalnu promjenu sportske politike kluba”, rekao je Cabaye pa je dodao:

”U prošlosti se pariški klub hvalio potpisivanjem najboljih igrača, ali već kada su bili zvijezde. To se dogodilo s Mbappeom, koji je u klub stigao mlad, ali već je bio zvijezda u Monacu. O nekim drugim igračima koje smo doveli da i ne govorim. Pierre Reynaud (skaut) i njegov tim rade odličan posao i stvaraju jako dobre igrače od kojih očekujemo da će pomoći klubu. Osnovni cilj nam je stvoriti najboljeg mogućeg igrača i da znamo da smo to mi postigli, a ne da smo ga kupili od nekog drugog.”

/HMS/

error: Content is protected !!