Mladi hrvatski boksač, 18-godišnji Deni Alagić, član zagrebačkog Metalca, plasirao se u četvrfinale kategorije do 63,5 kilograma na Europskom prvenstvu do 22 godine u Poreču.

Alagić je u osmini finala sa 4-1 svladao Španjolca Conda Ibarrechea. Odlično je taktički ukrotio hitrog i opasnog Španjolca, odmaknuo ga preciznim direktima i pogocima na distancu i blokirao široke, opasne krošee suparnika.

Koncentrirano se držao svog plana, koristio duže ruke i mekano kretanje, plasirao čiste udarce, osujetio nalete španjolskog boksača i stekao prednost nakon dvije runde koju je znalački sačuvao do kraja.

Alagić će svoj četvrtfinalni susret imati u subotu, istoga dana kao i Noa Ježek te Gabriel Veočić.

Patrik Licul (BK Pula) u kategoriji do 60 kg završio je nastup u osmini finala porazom od jednog od favorita, Ukrajinca Maksima Vlasjuka jednoglasnom odlukom sudaca.

Licul se borio pred svojom publikom u Poreču svom snagom, bodrili su ga i roditelji i prijatelji, dao je svoj maksimum, a kvalitetniji i tehnički iskusniji Ukrajinac stekao je prednost u sve tri runde i zasluženo prošao u četvrtfinale. 

Superteškaš Josip Ćorić ispao od europskog prvaka

U večernjem programu nastupio je hrvatski superteškaš Josip Ćorić no nije uspio proći u četvrtinale kategorije +92 kg. Korpulentni, snažni Čapljinac i član splitskog Jokera već u osmini finala morao se suočiti s moćnijim i snažnijim, lanjskim europskim prvakom, njemačkim superteškašem Nikitom Putilovim.

Njemački Rus Putilov brže je ulazio u udarce i brže se izvlačio od Ćorićevih prijetnji, ciljao pravi trenutak i u trećoj rundi, kad je već umorni Ćorić krenuo na sve ili ništa, lukavo mu plasirao kombinacije zbog kojih se brojalo Josipu.

Ćorić je svojim razornim udarcima pokušao steći prednost i nametnuti svoj stil, a moćni Putilov, koji je 10 kg lakši od Josipa (112/102 kg), uspješno je koristio brzinu i hitre kretnje za plasiranje brzih serija. Šteta što je naš prvak odmah u prvoj borbi morao u ring s najboljim superteškašem u ždrijebu, jer gledajući ostale konkurente u najtežoj kategoriji dojam je da bi Ćorić protiv svih bio dominantniji.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!