U prvoj utakmici 23. kola na svome terenu HŠK Zrinjski svladao je Radnika s 4:0. Kao i što se očekivalo tako se i dogodilo. Zrinjski je od samog početka krenuo na pobjedu i to je bio jedini njihov cilj u ovoj utakmici s objektivno slabijim rivalom.

Prvu priliku na utakmici Plemići su imali u 6. minuti. Slobodan udarac s nekih 20 metara izveo je Bilbija, ali njegov udarac zaustavio je Muminović. U 11. minuti nova velika prilika za Zrinjski, Janković je ubacio s lijeve strane, a Ćorluka se našao u odličnoj poziciji, ali njegov udarac glavom otišao je pored stative. Dobru igru Zrinjski je okrunio u 23. minuti. Dugu loptu poslao je Barišić, ona je došla do Memije koji je lijepo dodao do Bilbije, a ovaj nesmetano pogodio za vodstvo Plemića. Nakon postignutog pogotka Zrinjski je nastavio s napadima. Prvo je pokušao Janković, pa i Memija, no nije došlo do promjene rezultata. Do kraja poluvremena Plemići su postigli dva pogotka. Prvo je u 37. minuti pogodio Tičinović za 2:0, da bi u 45 minuti nakon odličnog ubačaja Memije, Bilbija svojim drugim pogotkom riješio pitanje pobjednika.

A kako je završilo prvo poluvrijeme, tako se nastavilo i udrugom. Igrala se 51. minuta kada je Bilbija postigao svoj 3. pogodak, a četvrti za Zrinjski. Napadaču Zrinjskog ovo je bio 23. pogodak u prvenstvu. Nakon postignutog pogotka Zrinjski je nastavio s napadima, ali nije došlo do promjene rezultata.  Bila je ovo više nego sigurna pobjeda Zrinjskog koja će im donijeti čak 19 bodova ispred Tuzle, koja svoju utakmicu igra u nedjelju.

Autor: Mateo Marinović/pogled.ba

error: Content is protected !!