Hrvatski boksač Noa Ježek, član Titan Gyma, osigurao je treću medalju za Hrvatsku na Europskom prvenstvu do 22 godine koje se održava u Poreču plasiravši se u polufinale kategorije do 71 kilograma.

Tihi dečko iz Zaprešića je u četvrtfinalu u svom stilu, kontroliravši meč od prvog do zadnjeg zvuka gonga, uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Poljaka Mateusza Urbana.

Ježek je bio apsolutno bolji u sve tri runde, vrhunski pripremljen fizički i taktički, odličnim kretanjem i odabirom pravih trenutaka za plasiranje udaraca i kombinacija dominirao nad Poljakom kao što je to radio i u prethodna dva meča, u jednoglasnim pobjedama nad predstavnicima Litve i Češke.

U nedjeljnom polufinalu Ježek će se boriti protiv Velšanina Garana Crofta koji je također jednoglasno svladao predstavnika Mađarske.

Još ranije su medalje plasmanom u polufinale svojih kategorija osigurali Nikolina Ćačić (do 52kg) i Gabrijel Veočić (do 75kg). I oni će svoje polufinalne nastupe imati u nedjelju, Ćaćić protiv Ukrajinke Sabine Novosad, a Veočić protiv Škota Sama Hickeya.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!