Talijanski sprinter Lamont Marcell Jacobs, senzacionalni olimpijski pobjednik na 100 metara, postao je svjetski dvoranski prvak u Beogradu na 60 metara.

Talijan rođen u Teksasu pobijedio je sa 6.41 sekundi ispred dvojice Amerikanaca – branitelja naslova Christiana Colemana (6.41) i Marvina Bracya (6.44) u najiščekivanoj utrci prvenstva. Coleman se vratio utrkama nakon 18 mjeseci suspenzije zbog izbjegavanja doping kontrole, a nakon što je u Beogradu izgubio u foto-finišu, za tri tisućinke sekunde, nije se htio fotografirati s Jacobsom.

Atletičarka s Bahama Shaunae Miller Uibo osvojila je zlatnu medalju u utrci na 400 metara. Dvostruka olimpijska prvakinja do zlata je došla za 50.31 sekundu, što je najbolji rezultat ove sezone u svijetu. Srebro je osvojila Nizozemka Femke Bol s vremenom 50.57 sekundi, a jamajčanska natjecateljica Stephanie McPherson stigla je do brončane medalje s 50.79, što je ujedno i novi rekord Jamajke.

Amerikanka Sandy Morris zlatna je u skoku s motkom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Amerikanka je do zlata stigla preskočivši 4.80 metara, a s visinom od 4.75 metara Amerikanka Katie Nugeotte osvojila je srebrnu medalju. Do bronce je stigla slovenska atletičarka Tina Šutej koja je skočila u visinu kao i Nuogeotte, ali iz više pokušaja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!