Slovenac Timi Zajc pobjednik je drugog natjecanja u skijaškim letovima u njemačkom Oberstdorfu koje je bodovano za Svjetski kup, a do svog drugog trijumfa u karijeri na ovoj letaonici stigao letom od 232 metra u drugoj seriji, nakon što je u prvoj seriji bio sedmi.

U promjenjivim vjetrovitim uvjetima Zajc se najbolje snašao i došao do svoje druge pobjede u Svjetskom kupu u karijeri s ukupnim zbrojem od 407,9 bodova.

Drugi je bio Poljak Piotr Žyla (401,1) koji je vodio nakon prve serije, a treće mjesto je osvojio Austrijanac Stefan Kraft, pobjednik subotnjeg natjecanja.

Kako su Zajc i Kraft zamijenili mjesta na postolju, tako su nakon dva od četiri letačka natjecanja u Svjetskom kupu trenutačno na diobi prvog mjesta u redoslijedu za mali Kristalni globus.

U borbi za veliki Kristalni globus Japanc Ryoyu Kobayashi još je malo povećao prednost pred Nijemcem Karlom Geigerom, iako je bio tek šesti, ali je domaći letač ostao još tri mjesta niže.

Uoči posljednja dva natjecanja u Svjetskom kupu, koja će također biti održana na letaonici, u slovenskoj Planici, Kobayashi ima 1544 boda, a Geiger 1478.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!