Švedski košarkaši savez (SBBF) izbacio je Jonasa Jerebka (35) iz reprezentacije nakon što je potpisao ugovor za moskovski CSKA, obavio je SBBF.

Prije donošenja odluke čelnici SBBF-a su razgovarali s bivšim NBA igračem, a nakon što on nije želio odustati od ugovora, izbačen je iz reprezentacije.

– Nakon dijaloga, nažalost, bili smo prisiljeni ustvrditi kako ne postoje uvjeti da Jonas Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju, objavio je SBBF.

– Moskovski CSKA je isključen iz svih međunarodnih natjecanja i sudjeluje samo u ruskoj ligi kao dio sankcija prema Rusiji. SBBF dijeli osudu švedske vlade i Švedske sportske konfederacije prema ruskoj invaziji na Ukrajinu, nešto što također ima široku podršku u cijelom košarkaškom pokretu, dodali su iz Švedskog košarkaškog saveza.

Jerebko je deset godina proveo u NBA igrajući za Detroit Pistonse, Boston Celticse, Utah Jazz i Golden State Warriorse, a posljednje dvije godine je nosio dres Himkija.

Posljednju utakmicu u švedskom dresu odigrao je 28. veljače protiv Hrvatske u dvoboju 4. kola C skupine kvalifikacija za SP 2023. Hrvatska je nakon dva produžetka pobijedila 105-98, a Jerebko je za 33 minute zabio 16 koševa uz pet skokova i tri asistencije.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!