Prezentacija projekta pod nazivom “Procjena digitalne zrelosti škola” održana je u četvrtak u Vladi Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu, u organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje i IT  Centra Sveučilišta u Mostaru–SUMIT.

Tom prigodom, prigodnim riječima prisutnima se obratila ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranka Bošnjak, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije Sveučilišta u Mostaru Tomislav Volarić, ravnatelj Zavoda za školstvo Mostar Željko Ćorić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HNŽ-a Gordana Nakić, te zamjenik ravnatelja Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET Juraj Bilić.

Prezentaciju su vodile predstavnice Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, voditeljica procesa Digitalna zrelost škola u školama u Republici Hrvatskoj Dragana Kupres i ekspert procesa Jasna Tingle.

Voditeljica procesa Digitalna zrelost škola u školama u Republici Hrvatskoj Dragana Kupres predstavila je okvir digitalne zrelosti, kao i sami sustav i važnost digitalne zrelosti za pojedinu školu.

Ekspert procesa Jasna Tingle prisutnima je približila primjenu digitalnih tehnologija u učenju i poučavanju.

Digitalna zrelost škola ima sve veći značaj u današnjem modernom svijetu, a podrazumijeva opremljenost učionica, kabineta, djelatnika i učenika koji posjeduju IKT – opremu.

Prezentaciji je nazočila ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Gordana Nakić, ravnatelji i SUMIT koordinatori osnovnih i srednjih škola, te predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!