U Kataru će danas biti ždrijebane skupine Svjetskog nogometnog prvenstva. Ždrijeb je na rasporedu u 18 sati, a prijenos iz Dohe je na Drugom programu HTV-a. Posebna emisija uoči ždrijeba počinje u 17.35, a gosti Vikija Ivanovića su Anton Samovojska i Igor Cvitanović. Sve aktualnosti možete pratiti i na našem portalu. 

Hrvatska reprezentacija nalazi se u drugoj jakosnoj skupini u kojoj su još Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska i SAD, što znači da Vatreni neće moći igrati protiv tih reprezentacija u natjecanju po skupinama.

Prvu jakosnu skupinu čine Katar kao domaćin te Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal. 

U trećoj jakosnoj skupini su Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja i Tunis, a u četvrtoj Kamerun, Kanada, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana te tri reprezentacije koje će biti poznate nakon kvalifikacija u lipnju (Australija, Ujedinjeni Arapski Emirati ili Peru, Novi Zeland ili Kostarika te Wales, Škotska ili Ukrajina).

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić izjavio je kako na ždrijebu ne bi volio izvući Francuze.

– Naš je cilj, naravno, proći skupinu. Volio bih izbjeći Francusku iz prve jakosne skupine, a iz treće i četvrte jakosne skupine možda bi bilo dobro izbjeći europske momčadi, a dobiti nekoga iz Afrike ili Azije, rekao je Dalić. 

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će otvoreno utakmicom 21. studenoga na stadionu Al Bayt u Al Khoru i trajat će 28 dana (do 18. prosinca). Bit će to prvo svjetsko prvenstvo koje neće biti održano u svibnju, lipnju ili srpnju, umjesto toga održat će se u studenom i prosincu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!