Osijek i Hajduk u nedjelju u Gradskom vrtu od 19.30 sati igraju veliki derbi u sklopu 29. kola Prve HNL. Susret sa Splićanima najavio je trener Osijeka Nenad Bjelica.

– Pripremamo ovu utakmicu s Hajdukom od utorka, imali smo pripremnu utakmicu s Cibalijom, nažalost Škorić je pretrpio ozljedu, Ivušić je spreman. BartolecMance Brlek treniraju s manjim intenzitetom, Miloš je u dosta dobrom stanju. Za sljedeću utakmicu protiv Slaven Belupa svi bi trebali biti spremni osim Škorića. Očekujem da igrači koji budu igrali pokažu dobru igru, očekujem isto tako dobru podršku s tribina u nedjelju i pobjedu. 

Koliko je važna ova utakmica s Hajdukom?

– Ne znam tko ima veći pritisak, ja sam pod pritiskom otkad sam došao u ovaj klub i imat ću ga do zadnjeg dana. Normalno kad igrate s rivalom za vrh da imate pritisak. Mi ćemo učiniti sve što je moguće da pobijedimo. Postoji pritisak medija, navijača, ali ga pokušavamo skinuti. Imamo dobru atmosferu u svlačionici, ne razmišljamo o pritisku, ne dajemo utakmici veću važnost od one protiv Gorice i Dragovoljca. 

– Već smo igrali s Hajdukom jednom pod vodstvom Dambrauskasa na Poljudu, mislim da smo se dobro pokazali, bili smo tvrd orah i malo bliže pobjedi. Vidjet ćemo hoće li nešto mijenjati. Ja znam kako ćemo mi igrati, možda ćemo se malo prilagoditi protivniku. Čvrsto, agresivno i s visokim presingom.

Golman Osijeka Ivušić vratio se sa okupljanja reprezentacije:

– Osjećam se odlično, udarac mi nije nanio nikakve veće štete. Škorić nažalost neće biti spreman za ovu utakmici. Sigurno će nam nedostajati, on zna koliku nam kvalitetu donosi.

Dojmovi s okupljanja: 

– Sve je bilo odlično, sve je prošlo kako treba, okrećem se Hajduku. To što je bilo je iza mene. 

Caktaš protiv Hajduka?

– Dobro trenira cijeli tjedan, protiv Cibalije bio dobar, zabio gol. Sigurno da će on i Nejašmić imati poseban osjećaj igrati protiv kluba gdje su proveli veliki dio svoje karijere. Ja očekujem da će on biti motiviran, ne zato što igra protiv svog bivšeg kluba već radi Osijeka. 

Kako zaustaviti Kalinića Livaju

– Njih dvojica su najistaknutiji, ali ne bih minorizirao ulogu Sahitija Krovinovića, oni imaju puno kvalitete u svojim redovima, nećemo se fokusirati na Livaju ili Kalinića, mi imamo kvalitete da zaustavimo svakog igrača u HNL-u, rekao je Bjelica. 

– Ne treba se fokusirati na pojedince, trebamo biti što bolji, kratko je poručio Ivušić.

Bjelica nije zadovoljan natpisima u medijima:

– Da nismo imali taj napadački gard otkad sam ja u klubu, mislim da ne bi bili izjednačeni s klubom koji ima proračun od 65 milijuna eura i koji 15 godina bio 14 puta prvak. Da nemam tu želju za pobjedom i taj gard razlika bi bila kao onda kad sam ja bio u Dinamu, a to je 50 bodova razlike. Sad je ta razlika nula bodova.

– Povratak Nejašmića nam puno znači, Lovrić je dobar, ne možemo očekivati da se on i Caktaš koji su tek sad došli brzo prilagode. Zadnja utakmica je bila protiv protivnika koji nije dobro krenuo u nastavak sezone. Ne trebamo veličati to sad previše. Isto tako kad izgubimo, ne treba potonuti. 

– U medijima nije prikazano baš najbolje koliko je Osijek dobar. Mi imamo jedan poraz manje od Dinama u ovih 60 utakmica, imamo sedam golova manje primljenih od Dinama koji je to moramo priznati za nas svemirski brod. 

U šest utakmica protiv Hajduka, Bjelica nema poraz: 

– Ne znam je li nama odgovara igra Hajduka, ali moram reći kako smo u tri remija protiv Hajduka bili bliže pobjedi. Nadam se da će se ta statistika još poboljšati nakon susreta u nedjelju. 

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru?

– Mislim da je dobro da je Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini, po meni dobar ždrijeb su ekipe iz Azije i Afrike. Ja sam sretan što imamo dva reprezentativca iz Osijeka. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!