– Imali smo težak ždrijeb, kazao je izbornik belgijske nogometne reprezentacije Roberto Martinez nakon što je “ples kuglica” njegovu momčad smjestio u skupinu s Hrvatskom, Marokom i Kanadom na Svjetskom prvenstvu 2022.

– Težak je ždrijeb iz raznih razloga, međutim očekuju nas fantastične utakmice kojima se treba radovati, kazao je Martinez na Twitteru belgijskog saveza.

– Maroko ima mnogo igrača vezanih za Belgiju, Kanada je imala dobru kvalifikacijsku kampanju, a tu je i Hrvatska koju dobro poznajemo sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, dodao je španjolski stručnjak koji “Crvene vragove” vodi od kolovoza 2016. godine.

Pod njegovim vodstvom Belgija je ostvarila najveći uspjeh u povijesti, broncu na SP-u u Rusiji 2018. godine, dok je na zadnjem Europskom prvenstvu ispala u četvrtfinalu od kasnijeg prvaka Italije.

Belgijski strateg je oduševljen što će turnir za njegove odabranike početi nešto kasnije pa će dobiti koji trening više.

– Nestrpljivo čekam početak priprema. Dobra vijest je da prvu utakmicu igramo nešto kasnije, što znači da su nam pripreme dulje i možda ćemo prije odlaska moći i odigrati utakmicu pred našim navijačima, dodao je.

– Sva tri protivnika imaju kvalitete, rekao je belgijskim medijima branič Toby Alderweireld koji je nakon šest godina u Tottenhamu preselio u katarski Al Duhail.

– Neće biti lako, ali s našom kvalitetama i fokusom sigurno ćemo uspjeti. Ne želim gledati unaprijed, u prvom krugu uvijek može biti iznenađenja.

https://radioljubuski.ba/index.php/2022/04/02/belgija-u-kataru-brani-broncu-halilhodzic-cetvrti-put-na-sp-u/

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!