Norveški tenisač Casper Ruud izborio je plasman u finale ATP turnira u Miamiju nakon što je u polufinalnom dvoboju porazio Argentinca Francisca Cerundola sa 6-4, 6-1.

Osmi tenisač svijeta je do svog prvog masters finala došao za sat i 35 minuta. Norvežanin je ujedno postao i prvi skandinavski predstavnik u finalu nekog Mastersa, od Šveđanina Robina Soderlinga, koji je igrao finale Pariza, 2010. godine.

Cerundolo je već u prvom gemu napravio break, no Ruud je odmah uzvratio izjednačivši na 1-1. Tenisači su potom čuvali svoje servise do desetog gema, kada je 23-godišnji Norvežanin načinio break za 6-4 i 1-0 u setovima.

Ruud je u drugom setu dva puta oduzeo servis svom vršnjaku i sa 6-1 zaključio meč.

– Bio je to prilično težak meč iako je rezultat ne pokazuje tako. Bio je to fizički težak meč. Bilo je vrlo vlažna, imao sam sreće što sam uspio izdržati i nisam trebao igrati treći set, kazao je Norvežanin koji je u karijeri osvojio sedam turnira.

– Sjajan je osjećaj izboriti finale na ovom turniru. Uživam u gradu i turniru. Imao sam tri teška poraza u prethodnim polufinalima Mastersa i bilo je vrijeme da i ja izborim finale. Počeo sam malo klimavo, ali uspio sam se izvući i podići svoju razinu kada sam stvarno trebao, dodao je.

U finalu će igrati protiv boljeg iz susreta Poljaka Huberta Hurkacza, koji u Miamiju brani naslov, te Španjolca Carlosa Alcaraza.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!