Bivši hrvatski vratar, a danas tehnički direktor A i U-21 reprezentacije, Stipe Pletikosa, također je bio dio delegacije Hrvatskog nogometnog saveza na ždrijebu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Izrazio je zadovoljstvo ždrijebom koji je Hrvatskoj donio Belgiju, Maroko i Kanadu.

– Prvi dojmovi su jako dobri, ono što mi daje vjeru da možemo napraviti dobar rezultat jest trenutačno stanje momčadi, u što smo se mogli uvjeriti na posljednjim utakmicama, tijekom kojih su dečki odlično reagirali na novi način igre. Sad sam izravno involviran u trenažni proces i to mi daje vjeru da će naša reprezentacija na sve zahtjeve odgovoriti na najbolji mogući način, prenosi Hrvatski nogometni savez riječi Pletikose koji je dodao:

– Svi protivnici su zahtjevni, bez obzira o kojoj je reprezentaciji riječ na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru. Maroko ima izbornika Vahida Halilhodžića, koji jako dobro poznaje naš mentalitet i način igranja, iako ćemo i mi, s našim skautingom, apsolutno znati sve mane i vrline marokanske reprezentacije. Ono što je specifično za marokansku reprezentaciju jest činjenica da u početnoj jedanaestorici imaju trojicu igrača Seville, odličnog Hakimija na desnom boku, u sredini Amrabata, kojeg je trenirao naš trener Ivan Jurić u Veroni, a koji je poslije ostvario sjajan transfer u Fiorentinu. Dakle, riječ je o vrlo zahtjevnoj, tvrdoj momčadi, ali bit će još vremena za dublje analize.

Istaknuo je da Kanada raste u ovom trenutku, ima jako dobar napadački dvojac, dok Belgija ima opasne pojedince, ali da je ta njihova zlatna generacija u padu, no i da dolaze novi, sjajni igrači.

Pletikosa, koji ima iskustva s najvećih natjecanja za Hrvatsku, smatra da treba gledati utakmicu po utakmicu.

– Uvijek sam govorio da je jako bitno otvoriti natjecanje s tri boda. Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru svi mi u stožeru moramo udvostručiti rad kako bismo se približili velikom uspjehu iz Rusije, ali najbolji recept je maksimalno se posvetiti onoj utakmici koja je pred nama. To je ključ da bismo u Kataru napravili nešto veliko. Vjerujem u naše igrače i momčad, mislim da smo sposobni za velike stvari. Uz dobar način pripreme kroz utakmice u Ligi nacija kako bismo dobili dodatno samopouzdanje koje je neophodno za velika turnirska natjecanja. Dobra fizička priprema i emocija bit će glavni čimbenici za uspjeh na tako zahtjevnom natjecanju, zaključio je Pletikosa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!