Jučer je održan ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo. U Kataru će nastupiti 32 reprezentacije raspoređene u 8 skupina, trenutno je poznato 29 sudionika, a još tri bit će poznata nakon lipnja. 

https://radioljubuski.ba/index.php/2022/04/02/kladionice-smatraju-brazil-glavnim-favoritom-hrvatska-na-11-mjestu/

Glavni favoriti za naslov su trenutno prva reprezentacija svijeta na FIFA-inoj ljestvici Brazil, u skupini sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom, gotovo identična skupina s prvenstva u Rusiji. Izbornik Brazila Tite poručuje kako su Srbi i Švicarci izuzetno zahtjevan protivnik:

– Ove dvije reprezentacije su došle do Katra tako što su izbacile Portugal i Italiju u svojim skupinama. Oni igraju na svjetskoj razini, tako da se to očekuje i od nas. Kamerun je neugodna momčad. 

Branitelj naslova Francuska drugi je favorit ako se pitaju kladionice, njihov izbornik Didier Deschamps ističe kako su Danci najteži protivnik:

– Moramo prema njima pokazati puno poštovanja, oni su rangirani 11 na FIFA-inoj ljestvici, ispred su Njemačke i Nizozemske. To sigurno nešto znači. 

Zanimljivo je kako će se ove dvije momčadi susresti i u Ligi nacija u lipnju, a zatim u rujnu ove godine. 

Engleska se nalazi u skupini s SAD-om, Iranom i jedom od tri europske zemlje: Wales, Škotska i Ukrajina. Gareth Southgate koji je uoči ždrijeba izjavio kako mogu do naslova, zadovoljan je bio i nakon što su saznali protivnike:

– Očekivanja se nisu promijenila, imamo cilj proći ovu grupu. Sigurno je da smo mogli proći puno gore. Mi smo nositelji i izbjegli smo neke od težih momčadi. SAD ima trenera koji radi dobar posao, od ove tri zemlje koje još možemo dobiti, dosta su nam poznate. 

Izbornik Španjolske Luis Enrique bio je potpuno smiren kada je doznao da je u skupini s Njemačkom: 

– Nisam iznenađen, bit će to odličan okršaj s Njemačkom, ali svaka utakmica u grupi je teška. Treba nam vremena da analiziramo protivnike, ali Nijemce znamo jako dobro. Mi smo bolji od njih zadnjih nekoliko godina i to nas treba radovati. O ostalima u grupi ne znam baš previše, neću vas lagati. 

Izbornik Njemačke i bivši trener Bayerna Hansi Flick poručuje: 

– Jako zanimljiva grupa, ne samo zbog Španjolske već zbog Japana koji je uvijek na prvenstvima. Svi timovi su se dosta razvili i svi imaju nešto posebno. Moramo se potruditi da ih pobijedimo.

Belgija je također jedan od favorita, a nalaze se u skupini s nama, Marokom i Kanadom, njihov izbornik Roberto Martinez poručio je kako imaju težak ždrijeb:

– Maroko ima mnogo igrača vezanih za Belgiju, Kanada je imala dobru kvalifikacijsku kampanju, a tu je i Hrvatska koju dobro poznajemo sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

– Hrvatski nogomet je odličan primjer već godinama. Od Eura 96′ do onog što se dogodilo 2018. godine. Mislim da je vaš izbornik Zlatko Dalić učinio nevjerojatan posao tako što je od grupe izuzetnih pojedinaca učinio da igraju kao tim. Igrali smo prijateljski susret nedavno i znamo se jako dobro. Mislim da će Hrvatska biti jedna od velikih nacija na ovom Svjetskom prvenstvu, nahvalio je Martinez Hrvatsku. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!