Prošlo je točno 14 godina od tragične smrti mladog Hrvoja Ćustića, a preminuo je nekoliko dana nakon prvenstvenog susreta svog Zadra s Cibalijom.

Hrvoje Ćustić, rođen 25. listopada 1983. u Zadru, preminuo je od posljedica teške ozljede glave. Tijekom prvenstvenog ogleda svog Zadra protiv Cibalije, odigranog na Stanovima 29. ožujka 2008. godine, glavom je udario u betonski zid.

Jedan sasvim običan nogometni duel završio je tako da je Hrvoje pao na travnjak te glavom udario u nezaštićeni betonski zid istočne tribine, koji je tada bio i na nepropisnoj udaljenosti od aut linije i bez ikakve zaštite.

Hrvatski nogometni savez odao je počast prerano preminulom nogometašu. Tužnoj obljetnici, uz predsjednika Kustića, nazočili su dopredsjednik HNS-a, Mario Smodlaka, odnosno predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić Stjepan Merkaš, uz Hrvojeva oca Svetka, predsjednice HNK-a Zadar, Ive Bokanović i predsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije, Darka Banića. Prije polaganja cvijeća i svijeća, delegacija HNS-a prisustvovala je misi u Murvici.  

Nogometna ga je karijera, nakon početaka u rodnom gradu (2000. – 2005.) te kratkog odlaska u Hajduk, odvela u redove Zagreba, a dvije godine poslije vratio se u matični Zadar. 

Ćustić je svoje mjesto zaslužio i u hrvatskim nacionalnim selekcijama U-20 i U-21, odigravši ukupno deset utakmica za reprezentacije svoje države.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!