Prije nekoliko dana Mirsad Hadžikadić, predsjednik stranke Platforme za progres boravio je u Širokom Brijegu, slavodobitno objavivši kako je jedan od rijetkih kandidata za člana predsjedništva BiH koji može doći u svaki dio BiH.

Jučer je izveo klasični salto mortale, preokret iz osobe koja poštuje “sve vjere i nacije” u još jednog probošnjačkog, kvazi-građanskog predstavnika, nazvavši Hrvatsko vijeće obrane paravojnom formacijom koja je radila protiv BiH.

Gospodine Hadžikadić, u krivu ste! HVO nije paravojna formacija, već legitimna vojska hrvatskog naroda u BiH koja je obranila postojanje Hrvata na ovim područjima. 
Kako se radi o još jednom zlonamjernom pokušaju dokazuje i činjenica kako je HVO, za kojeg dotični tvrdi da je paravojna formacija, definiran po Daytonskom mirovnom sporazumu kao hrvatska komponenta Vojske Federacije BiH. Kasnijom vojnom reformom postala je jedna od tri pukovnije u okviru Oružanih snaga BiH.
Također, Hadžikadić u svom pamfletu traži od institucija BiH da spriječe dolazak predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u Mostar na postrojavanje brigada HVO-a opisujući te događaje kao manifestacije mržnje i fašizma.

Nisko i perfidno od Vas gospodine Hadžikadić.

Hrvati će za razliku od Vaših nadobudnih i zlonamjernih poruka koje imaju za cilj isključivo ulizivanju probošnjačkim glasačima još jednim izokretanjem povijesnih činjenica, mirno proslaviti obilježavanje osnutka naše vojske.

Poruka probošnjačkim političarima- HVO je jedan od temelja Bosne i Hercegovine. Negiranjem HVO-a i nazivajući ga paravojnom formacijom negirate i samo postojanje Oružanih snaga BiH, samim time i Bosnu i Hercegovinu kao državu, navodi se u priopćenju HRS-a.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!