Dinamo je u prvom današnjem susretu 29. kola HNL-a na domaćem terenu svladao Hrvatski dragovoljac s 2:0. Modre je u vodstvo doveo Komnen Andrić u 46. minuti, a potvrda pobjeda DInama došla je autogolom Ivana Smolčića u 81. minuti.

U susretu između aktualnog prvaka i “fenjeraša” bodovi su i prije susreta upisani Modrima. Posebice što je Dinamo u prva tri međusobna ogleda ove sezone upisao tri pobjede uz 14:0 razliku pogodaka.

Međutim, ovoga puta je Dinamo daleko teže nego što se očekivalo stigao do tri boda.

Gosti su već u prvoj minuti imali sjajnu priliku, no Karrica i Frigan nisu najbolje reagirali. Dinamo je zaprijetio u šestoj minuti preko Petkovića, ali Šubarić nije imao previše problema. Možda i najkonkretniju priliku Dinamo je imao u 33. minuti, kad je Šubarić s dvije intervencije spasio Dragovoljac. Prvo je pucao Bočkaj, a potom i Andrić.

Hrvatski prvak je poveo u prvoj minuti nastavka. Oršić je pucao, obrana Dragovoljca je otklonila opasnost, no lopta se odbila do Bočkaja na lijevoj strani koji je ubacio pred vrata, a Andrić je zabio za 1:0.

U 77. minuti je Emreli silovito opalio s više od dvadeset metara i zatresao prečku, a pitanje pobjednika razriješeno je u 82. minuti nakon što je Smolčić postigao autogol.

Baturina je praktički u svojoj prvoj akciji sjajno prošao kroz suparničku obranu i ubacio pred gol, gdje se našao Smolčić i nesretno i nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 60 bodova, tri više od Osijeka kojeg večeras očekuje derbi protiv Hajduka. Rijeka je treća sa 55 bodova, a Hajduk ima 52 na četvrtoj poziciji.

Dragovoljac je na začelju sa 14 bodova.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!