Predstavljanje EU projekta “Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru” bit će upriličeno u petak, 8. travnja u 11 sati u izložbenom prostoru Grada Mostara na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2022.

Projektom se želi smanjiti nesklad između trenutno evidentiranog velikog broja nezaposlenih mladih osoba i izražene potrebe firmi iz IT sektora za određenim profilom zanimanja u Gradu Mostaru.

Projekt provodi Lokalno partnerstvo Mostar u čijem sastavu su Asocijacija za gospodarski razvitak REDAH, u partnerstvu s Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ, a planiranim aktivnostima pokrenuti proces će stvoriti metode i alate za dugoročnu održivost kroz Lokalni akcijski plan za zapošljavanje Grada Mostara, priopćili su organizatori.

Nakon predstavljanja projekta, planirano je potpisivanje Sporazuma o partnerstvu za provedbu projekta “Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru”.

Prisutnima će se obratiti Ivica Sivrić, direktor REDAH-a, Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, Sanja Bijakšić, prorektorica Sveučilišta u Mostaru, Vlado Čuljak, direktor Službe za zapošljavanje HNŽ i Marko Laco, direktor IT Odjela d.o.o.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou, priopćeno je iz REDAH-a.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!