Bayern Minhen je tokom subotnje utakmice Bundeslige nekoliko sekundi na terenu imao 12 igrača, zbog čega se Freiburg žalio.

Freiburg se odlučio uputiti žalbu Njemačkom nogometnom savezu i Bavarcima prijeti gubitak bodova za zelenim stolom zbog nevjerojatnog propusta.

Bayern je u spomenutoj utakmici uvjerljivo slavio s 4:1, no sada je u problemu i vrlo je moguće da Freiburg dobije utakmicu službenim rezultatom 3:0. Odluku o tome donijet će Nogometni savez Njemačke.

“Uprava kluba razmotrila je daljnje rješavanje pogreške s promjenama koje je Bayern napravio u subotu . Analizirali smo i razgovarali o svim aspektima, posebno s ekonomske, sportske i pravne tačke gledišta”, započeo je Freiburg svoje priopćenje.

“Nismo se svojom krivnjom našli u ovoj situaciji i nismo imali utjecaja na grešku. Propisi nas tjeraju na aktivne mjere. Nismo zainteresirani za aktivnu ulogu i osjećamo se jako neugodno zbog toga. Smatramo da sama proceduralna regulativa je po svojoj strukturi neprikladna. Nakon rasprava na različitim razinama i pravnih analiza, odlučili smo se žaliti”, dodaju iz kluba.

Freiburg se bori za plasman u Evropu i svakako bi mu dobro došla eventualna tri boda u susretu s Bayernom. Ekipa za koju nastupa i Ermedin Demirović ima tri boda manje od Leipziga koji se nalazi u Top 4, dok je Freiburg peti i nije isključeno da do kraja izbori plasman u Ligu prvaka.

izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!