– Mislim da je ovo jedna od lošijih prezentacija Hajduka. Hajduk ima kvalitetu, strašne igrače. Očekivao sam da će više preuzeti rizik. Ako ne preuzimaš rizik, a zaostaješ za vodećima poslije ti može doći ‘trebali smo’, ali onda bude kasno, rekao je Danijel Pranjić komentirajući derbi u Gradskom vrtu u kojem su Osijek i Hajduk odigrali 0:0.

– Osijek je puno bolje otvorio utakmicu, ušli su agresivno i bolje su trčali od Hajduka. Kao što je rekao Dambrauskas njihovi igrači kao da su udarali u zid. Bjelica je odlično posložio ekipu. Osijek se nametnuo u veznom redu i tu je Hajduk izgubio dvoboj na sredini terena. Osijek je bio dominantnija ekipa tijekom cijele utakmice. Hajduk ima problem s agresivnim stilom igre. 

Osijek nije iskoristio jedanaesterac. Bivši kapetan Hajduka Mijo Caktaš je u psihološkom nadmudrivanju s Lovrom Kalinićem izašao kao gubitnik.

– Penali su lutrija. Vjerojatno je trebao biti Lovrić prvi izvođač, no pošto je bio prekršaj na njemu vidjelo se da nije koncentriran pa se Bjelica odlučio za Caktaša. To je lutrija, ne može se igraču ništa prigovoriti.

Sudac Fran Jović nije se iskazao s čime se složio i Marijo Strahonja

– Nogometna javnost, a vjerojatno ni sudac Jović nije zadovoljan svojim nastupom na jučerašnjoj utakmici. Međutim, treba loptu spustiti na zemlju, mislim da se radi o jednom vrlo dobrom sucu. Rekao bih, među dva-tri naša najbolja suca koji je odsudio jako dobrih utakmica. Ovakvo jedno poluvrijeme se događa, dogodilo se i njemu. Treba to prihvatiti tako. 

Filip Krovinović je u 17. minuti pao u duelu s Mihaelom Žaperom, a Jović pokazao na bijelu točku. Međutim, nakon asistencije VAR-a promijenio je odluku.

– Vidio je kontakt, no potpuno je jasno da je Krovinović naglasio pad. Ovdje se postavlja drugo pitanje: tko je inicirao sucu pregled snimke i tu drugu priliku. Ovo ne spada u kategoriju jasne i očite pogreške. Možda je na temelju dojma sudac sam sebe pokušao uvjeriti da je pogriješio. U konačnici je donesena ispravna odluka. Ako je, pak, Pajač u VAR sobi rekao pogledaj, to nije dobro. 

VAR je bio u glavnoj ulozi i u 30. minuti. Jović je prvo pokazao Lovriću drugi žuti karton zbog simuliranja u kaznenom prostoru. No, VAR se opet uključio, Jović je otišao provjeriti situaciju i još jednom promijenio odluku. Poništio je Lovriću drugi žuti, a potom pokazao na bijelu točku za Osijek. Caktaš je preuzeo odgovornost, pucao, ali i prebacio cijeli gol.

– Jović je bio uvjeren u simuliranje. Vrlo dobra reakcija VAR sobe. Ovdje je Lovrić imao iskrenuo reakciju. Da se prekršaj dogodilo izvan kaznenog prostora, VAR soba se ne bi uključila, a Lovrić bi bio isključen. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!